22 iulie 2024

Contact us

Feldioara: Sărbătorea Rusaliilor, ediţia a XII-a

 Feldioara: Sărbătorea Rusaliilor, ediţia a XII-a

Comuna Feldioara se pregătește să îmbrace din nou straie de sărbătoare, prilej de-a vă invita, și pe această cale, să fiți parte din povestea creată în jurul Sărbătorii Rusaliilor, ediţia a XII-a, ce va avea loc duminică, 23 Iunie, începând cu ora 11:00, în Centrul Comunei Feldioara.

Festivalul „Sărbătoarea Rusaliilor” a fost iniţiat în anul 2011 alături de alte evenimente care pun în valoare tradiţiile şi istoria locului, prin accesarea de fonduri europene. Ulterior a fost continuat prin finanţare de la bugetul local, cu scopul încurajării comunităţii pentru menţinerea unei frumoase tradiţii care are loc de Rusalii – „Bătutul armizinilor”. 

Paradă, horă, muzică de fanfară, expoziṭii ṣi ateliere de ferecat ṭăruṣi ṣi „legat generaṭii” în parteneriat cu Liceul „Petru Rareṣ” Feldioara, precum ṣi un program folcloric care pune în valoare tinerele talente locale ṣi invitaṭii speciali, vor alcătui programul unei noi ediṭii a festivalului.

Ediṭia de anul acesta devine realitate prin finanṭarea acordată de Consiliul Judeṭean Braṣov în cadrul liniei de finanṭare pentru proiecte culturale pe anul 2024 adresată instituṭiilor publice, în urma unui concurs de proiecte.

La Feldioara, tradiṭia continuă!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.