21 septembrie 2023

Contact us

Festivalul de Muzică Veche ,,Corona Old Music”

 Festivalul de Muzică Veche ,,Corona Old Music”

Centrul Cultural Reduta Brașov organizează Festivalul de Muzică Veche ,,Corona Old Music”, atât în Piața Sfatului, cât și la Coresi Shopping Resort din Brașov în perioada 12 – 13 august 2023.

Festivalul aflat la cea de-a III-a ediție este un proiect cultural cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă pentru proiecte culturale pe anul 2023 și de partenerul Coresi Shopping Resort, având o valoare totală de 129.456,92 lei.

În acest an sunt pregătite concerte de muzică veche susținute de invitați de marcă precum: Grupul Lupus Dacus, Grupul Trei Parale, Ansamblul Imago Mundi, Ansamblul Anton Pann, Grupul Truverii. Nu vor lipsi demonstrațiile de dans istoric ale căror protagoniști vor fi membrii Ansamblului folcloric ,,Măguraˮ Codlea și Atelierul de muzică veche.

Festivalul de Muzică Veche Corona Old Music, ediția a III-a, organizat de Centrul Cultural Reduta la Brașov este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă de gen, ce se va desfășura în acest an în două locații, invitând publicul să redescopere noutatea muzicii vechi într-un repertoriu marcat de nostalgia și eleganța unor timpuri uitate sau puțin cunoscute.

Programul ilustrează personalitatea unui festival de muzică veche organizat la granița răsăriteană a Europei. Periplul muzical va reuni diferite stiluri și expresii, de la muzică barocă, renascentistă la cea veche românească, acoperind un spațiu temporal ce pornește de la primele veacuri ale mileniului trecut și ajunge până la începutul secolului al XIX-lea.

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, care presupune interpretarea compoziţiilor medievale şi renascentiste cu instrumente acustice actuale, dar și muzică barocă, mergând până la experiențe culturale unice, în care muzica instrumentală este completată prin proiecții video mixate în timp real, iar proiecţiile video live, împărtășesc acelaşi concept: intervenţii contemporane asupra unui background încărcat de tradiţii şi istorie, o instalație în mișcare ce comentează vizual – și completează scenografic – universul sonor.

Festivalul este organizat în luna august, iar până acum a reușit de fiecare dată să aducă la Brașov un număr impresionant de spectatori atât din țară cât și din străinătate, publicul crescând cu fiecare ediție, fiind vorba despre un public devotat genurilor muzicii vechi și în mare măsură despre oameni care iubesc muzica pur și simplu, oameni care pot savura pe deplin sonorități ale muzicii vechi și asta pentru că sunetul muzicii vechi este extrem de proaspăt pentru mulți dintre ei.

Pe scenele festivalului, în zilele de 12-13 august 2023, atât în Piața Sfatului cât și la Coresi Shopping Resort vor fi auzite instrumente precum: djembe, darbuka, conga, bongos, tapan, cinele, gong, ibo drum, chimes, koshi chimes, rainstick, cowbell, jam block, drâmbă, toacă, cajon,  clarinet, caval, fluiere ciobănești, blockflote, tilinca, schalmei, cimpoi medieval, ocarină, chitară electrică și chitară electro-acustică, toba, vuva, daireaua, viela, drâmba, oud, violoncel, țambal, flaut etc.

Cu ocazia deschiderii Festivalului de muzică veche ,,Corona Old Music” vă invităm la o conferință de presă, în data de 12 august 2023, la ora 16.30, în Piața Sfatului. Vor fi prezenți membrii formațiilor invitate. 

Sursa și imagine: comunicat transmis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.