23 iulie 2024

Contact us

Muzeul de Artă Brașov pornește „Pe urmele lui Valeriu Maximilian”

 Muzeul de Artă Brașov pornește „Pe urmele lui Valeriu Maximilian”

Muzeul de Artă Brașov vă invită vineri, 11 august 2023, începând cu ora 17.00, la o conferință susținută de drd. Andreea Pocol despre Valeriu Maximilian, cel mai important artist român brașovean din perioada interbelică.

În cursul acestui eveniment vor fi prezentate aspecte fascinante din viața artistului prin prisma prieteniilor și relațiilor de colegialitate cu mari personalități ale României interbelice. Prezența lucrărilor semnate de Valeriu Maximilian în numeroase colecții particulare atestă și aprecierea de care s-a bucurat încă din timpul vieții.

Conferința va fi un prilej pentru public să descopere parcursul cercetării realizate de Andreea Pocol, muzeograf, și să pătrundă în intimitatea artistului prin intermediul unor detalii inedite din viața acestuia. În același timp vor fi abordate mediile de expresie în care s-a manifestat de-a lungul vieții: acuarelă, grafică documentară de război, caricatură, motive decorative, ilustrație de carte, caligrafie, reclame turistice și muzică.

Evenimentul se desfășoară în contextul expoziției temporare „Refugiu în peisaj. Valeriu Maximilian” în cadrul căreia sunt expuse mai multe peisaje în acuarelă aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Brașov.

Accesul la conferință se va face pe baza unei taxe de participare în valoare de 10 lei.

Titlul evenimentului:  Conferința „Pe urmele lui Valeriu Maximilian”

Prezentator: drd. Andreea Pocol

Organizator: Muzeul de Artă Brașov

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21

Eveniment: Vineri, 11 august 2023, ora 17.00

Vizitare muzeu: marți – duminică, 10-18.

Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.