17 aprilie 2024

Contact us

Festivalul de Reconstituire Istorică Râșnov ,,În numele trandafirului”, 06 – 08 septembrie 2019

 Festivalul de Reconstituire Istorică Râșnov ,,În numele trandafirului”, 06 – 08 septembrie 2019

,,A zecea ediție, în format original, a primului festival de reconstituire istorică din România care să cuprindă mai multe perioade istorice. Anul acesta, vom vedea istoria adusă la viață în Râșnov, de la celți la al Doilea Război Mondial. Și chiar mai mult,” ne informeaza organizatorii acestui eveniment.

,,În perioada 28 – 30 august 2009, la Râşnov s-a desfășurat prima ediţie a Festivalului istoric-academic „În Numele Trandafirului”, eveniment organizat de Primăria Râşnov şi Asociaţia „6 Dorobanţi” – Bucureşti. Autorul conceptului festivalului a fost directorul Direcției de Cultură din Primăria Râșnov, Nicolae Pepene.

Au participat Asociaţia „Terra Dacica Aeterna” din Cluj, Societatea „Traditsia” din Bulgaria, Asociaţia „Datina Străbună” din Oradea, Asociaţia „43. peski pluk Brno” din Cehia, Asociaţia „Străjerii Coroanei” din Braşov și Garda Cetăţii Râşnov.

Prima ediție a celui mai important eveniment de reconstituire istorică din România în anul 2009 a avut peste 100 de participanţi. Prima ediție a festivalului a beneficiat și de participarea Armatei Române prin militarii UM 01751 Râşnov.

Vineri, 28 august 2009, la orele 19.00 a avut loc deschiderea oficială în prezenţa grupurilor istorice adunate în piaţa centrală a oraşului Râşnov, dispuse în ordinea cronologică a epocilor istorice, sub coordonarea domnului Horia Șerbănescu. Comandantul grupurilor istorice reunite, dr. Adrian Silvan Ionescu, a citit o „proclamaţie” şi s-a tras o salvă de onoare. Deschiderea oficială s-a încheiat cu un marş pe principalele străzi ale oraşului.
Sâmbătă și duminică, în curtea cetăţii, grupurile istorice au prezentat în faţa publicului costumele, armele, au făcut demonstraţii de luptă, de folosire a armamentului din dotare, de instrucţie de front.

Sâmbătă seara, în centrul istoric al oraşului, căluşarii râșnoveni au deschis un program artistic, care a mai cuprins ansamblul ,,Delikanlilar” al Uniunii Turcilor din România şi grupul ,,Eftimos” al Comunităţii elenilor din Braşov. Seara s-a încheiat cu o retragere cu torţe a grupurilor istorice,” potrivit postarii de pe pagina evenimentului – Nicolae Pepene.

Loc: Cetatea Rasnov. Perioada: 06 septembrie, oar 19.00 – 08 septembrie, ora 17.00.

Festivalul de Reconstituire Istorică Râșnov ,,În numele trandafirului”, ediția aniversară (2009 – 2019)

VIA: pagina evenimentului (foto preluata de pe pagina evenimentului)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.