Festivalul Internațional de Film de Animație: zeci de filme internaționale vor fi proiectate la Centrul Cultural Visssual și Cinema One

Sâmbătă, 10 iulie și duminică, 11 iulie,  la Brașov vor fi proiectate zeci de filme de animație pentru copii și pentru publicul general în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație – ABIFF, ce se desfășoară concomitent în peste 30 de orașe din România. Filmele de animație din cadrul festivalului sunt destinate deopotrivă copiilor prin prezentarea unor producții haioase, pline de șarm, dar și educative, cât și publicului adult cinefil, pasionat de filmele de animație de autor.

La Brașov, filme din mai multe țări vor rula la Centrul Cultural Visssual (str. Fabricii, lângă Kaufland) și la Cinema One. La Visssual, copiii cu vârsta de peste 9 ani sunt așteptați sâmbătă, de la ora 18 pentru a vedea scurtmetraje de animație din Chile, Iran, Africa de Sud, Kazakhstan, Belarus, dar si din Belgia, Franța, Danemarca sau Regatul Unit.

Acestea au rulat în numeroase festivaluri internaționale de profil. De la ora 20, în aceeași locație, vor fi proiectate scurtmetraje de animație internaționale pentru publicul general.

Biletele pot fi achiziționate la casieria Visssual înainte de eveniment. La Cinema One, filmele pentru copii rulează sâmbătă și duminică, de la ora 10:30, cele pentru publicul general, de la ora 12:30. Biletele sunt puse în vânzare în locație.

În țară, proiecțiile de lansare a ABIFF vor dura 3 zile. Festivalul doreşte să capteze atenţia publicului prin difuzarea a sute de scurtmetraje de animaţie, majoritar europene, alese din peste 40 de țări, proiectate pe 33 ecrane, confirmate până acum.

Acestea pot fi văzute în programul Cinema City (Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Buzău, AFI Cotroceni București, City Park Constanța, Iulius Mall Cluj-Napoca, Deva, Galați, Iulius Mall Iași, Vivo Mall Pitești, Ploiești Shopping City, Piatra Neamț, Rm. Vâlcea, Suceava, Sun Plaza București, Târgu Mureș, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Shopping City Timișoara), Happy Cinema (București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Sinaia, Pitești), Cinema Muzeul Țăranului din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român din București, cinematografe din Reșita, Caransebeș și Petroșani și Brașov. Proiecțiile ABIFF, organizat de ABI Fundație, vor continua pe tot parcursul verii în țară.

,,ABIFF pornește de la nevoia de cunoaștere a artei filmului de animație, ca instrument de exprimare a diversității culturale, în primul rând europene, și își dorește să devină un veritabil caleidoscop, care integrează autorii români în spațiul creației internaționale și conectează publicul nostru la aceasta. Pe tot parcursul verii, în spații de proiecție din întreaga țară, cei mici au șansa să descopere vastitatea fascinantă a lumii desenului animat, iar cei mari să-și redescopere copilul din sine”, a precizat Valentin Urziceanu, Președintele ABI Fundație.

Lista integrală a orașelor și cinematografelor afiliate festivalului, precum și programul de difuzare a filmelor pot fi găsite pe websiteul festivalului: abiff.ro

Proiectul ABIFF – Festivalul Internațional de Film de Animație București” este organizat de ABI Fundație și este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Bugetul total al proiectului este de 943.800 lei (195.492,77 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 849.420 lei (175.943,49 euro).  Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni.

ABI Fundaţie este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv. Înca din anul 2010 este implicată ca partener în inițiativele: United Against Racism și Radicalisation Awareness Network.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.