23 iulie 2024

Contact us

Festivalul Internațional de Șah FISCA: Iulian Sofronie și Vladimir Sofronie, tată și fiu, au urcat pe podium la festivitatea de premiere de 5 ori

 Festivalul Internațional de Șah FISCA: Iulian Sofronie și Vladimir Sofronie, tată și fiu, au urcat pe podium la festivitatea de premiere de 5 ori

După stagiul de pregătire de la Eforie Nord, care a însemnat 6-7 ore de șah pe zi și 3-4 ore de pregătire fizică pentru brașoveanul în vârstă de 10 ani Vladimir Sofronie, următoarea oprire a fost, imediat după terminarea cantonamentului, în stațiunea Jupiter pentru a participa la cele 5 probe de șah – 3 individuale și 2 pe echipe – ce au avut loc în cadrul Festivalul International de Sah FISCA pe parcursul a 8 zile, în perioada 16-24 iunie 2023: runde zilnice de șah clasic de la ora 15.00, apoi șah rapid, blitz, klotz și blitz pe echipe în fiecare seară de la ora 20.00, pregătire zilnic la adversar, 1-2 ore, în fiecare dimineață.

Vladimir a fost însoțit de data aceasta de ambii părinți care îi sunt ambii și antrenori: maestrul internațional Iulian Sofronie și maestra Federației Internaționale de Șah Claudia Sofronie (fostă vicecampioană mondială la junioare – 1990 SUA) . Tatăl lui Vladimir, maestrul internațional Iulian Sofronie (ELO 2449), campion național la seniori în anul 2000 și medaliat cu blonz la Campionatul Național de Blitz în anul 2021, s-a alăturat nu doar echipei de blitz din care fiul său în vârstă de 10 ani a făcut parte, dar a participat și la proba de șah rapid pe care a câștigat-o neînvins.

Apreciem participarea activă în competiții a antrenorului brașovean în vârstă de 49 de ani, dând astfel un exemplu pozitiv fiului său și reușind prin participarea activă la competiții să aibă o mai bună viziune asupra nivelului de joc al juniorilor, asupra deschiderilor și strategiilor de joc din turnee, toate acestea contribuind la o mai eficientă antrenare a fiului său și a elevilor săi de la Clubul Sportiv Logic 64 Brașov.

La finalul celor 8 zile de competiție, bilanțul premiilor obținute de cei doi sportivi brașoveni, tată și fiu, arată așa: 3 locuri I. , 1 loc II., și 1 loc III.!

1. LOC 1 juniori 12 ani!!! (cel mai bun rezultat atât sub 10 ani cât și sub 12 ani), la proba de blitz individual – VLADIMIR SOFRONIE (72 participanți)
2. LOC 1 în clasamentul general seniori, la proba de șah rapid individual – IULIAN SOFRONIE (97 participanți)
3. LOC 1 cu echipa în clasamentul general seniori, la proba de blitz pe echipe – VLADIMIR SOFRONIE și IULIAN SOFRONIE (24 echipe participante)
4. LOC 2 juniori 10 ani, la proba de șah rapid individual – VLADIMIR SOFRONIE (97 participanți)
5. LOC 3 cu echipa în clasamentul general, la proba de klotz pe echipe – VLADIMIR SOFRONIE (39 echipe participante)

Așadar, cei doi, tată și fiu, au urcat pe podium la festivitatea de premiere de 5 ori!

De asemenea, cele 5 puncte, cu partide excelente și victoriile împotriva unor jucători cu vârstă și ELO mult mai mare în cadrul OPEN-ului de șah clasic unde Vladimir a participat la secțiunea seniorilor/adulților (nu la grupa copiilor de 10 ani! ) , i-au adus +86 puncte ELO!

Cele 5 competiții din cadrul Festivalului Internațional de Șah FISCA fac parte din calendarul competițional de pregătire pentru Campionatul European Individual de șah clasic pentru juniori, la care Vladimir va participa la începutul lunii septembrie, la Mamaia. Participarea sportivului la Festivalul Internațional de Șah FISCA, însoțit de cei doi părinți care îi sunt și antrenori, este cofinanțată de Consiliul Județean Brașov.

Urmează pentru Vladimir o săptămână de pauză, odihnă și relaxare la bunici, după care reluăm programul de pregătire pentru următoarea competiție ce va avea loc chiar la Brașov în perioada 16-22 iulie! Se anunță o participare numeroasă și selectă – mari maeștri, maeștri internaționali, campionii naționali la juniori de la fiecare grupă de vârstă, etc – cu peste 300 de sportivi juniori și seniori din țară și străinătate, Grand Prix Brașov!

Foto și text remise La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.