3 decembrie 2023

Contact us

Festivalul național AntareSFest, ediția a VI-a: „Schimbările climatice, sfârșitul omenirii?”

 Festivalul național AntareSFest, ediția a VI-a: „Schimbările climatice, sfârșitul omenirii?”

Antares Science-Fiction & Fantasy Club Braşov organizează a VI-a ediţie a Festivalului național AntareSFest, în perioada 2-4 septembrie 2022, la Brașov.

Evenimentul, dedicat literaturii și artelor vizuale science-fiction & fantasy (SF&F) românești, se va desfășura la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, partener oficial, cu sprijinul și cofinanțarea Consiliului Județean Brașov.

Îi așteptăm alături de noi pe toți iubitorii literaturii SF. Timp de trei zile, programul activităţilor va cuprinde prezentări de carte, mese rotunde pe teme ştiinţifice, ateliere de artă grafică pentru copii şi tineret și ateliere de scriere creativă. Nu vor lipsi discuţiile privind piaţa de carte SF&F din România şi Europa de Est. Cu siguranță, mult apreciate de participanți vor fi și întâlnirile cu autori de literatură SF, în cadrul sesiunilor de întrebări şi răspunsuri. A nu se considera acest eveniment ca unul de nișă, exclusivist, dedicat doar celor care citesc literatură SF. AntareSFest își propune, prin manifestările cuprinse în program, să contribuie la popularizarea științei, la cunoașterea noilor tehnologii, care ne fac viața mai ușoară, și la conștientizarea efectelor provocate de schimbările climatice”, a declarat președintele Clubului Antares, Nic Dobre.

De altfel, tema centrală a ediției din acest an a Festivalului național AntareSFest se concentrează pe întrebarea: „Schimbările climatice din ultimele decenii pot grăbi sfârșitul omenirii?”.

Sesiunile de comunicare vor fi susținute de scriitori, editori, redactori, publiciști, oameni de cultură, artiști plastici și oameni de știință, atât din țară cât și din străinătate. Printre aceștia, scriitorii Alexandru Mironov și Dănuț Ungureanu, precum și criticul de benzi desenate Dodo Niță.

Ediția a VI-a AntareSFest va menține și tradiția evenimentelor „cosplay”. Astfel, la secțiunea dedicată, participanţii care au îndrăgit anumite personaje din producții SF și Fantasy sunt așteptați în costumele specifice. Lor li se va alătura mascota Dino – un dinozaur prietenos care oferă sfaturi despre cum ar putea fi evitată extincția speciei umane.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.