21 iunie 2024

Contact us

Festivalul Național de interpretare vocală și instrumentală „ARF”, ediția a VII-a

 Festivalul Național de interpretare vocală și instrumentală „ARF”, ediția a VII-a

Asociația Culturală Art Respect va organiza la Brașov în perioada 04-05 august 2023 cea de a VII-a a Editie a Festivalului Național de interpretare vocală și instrumentală „ARF”.

 S-au înscris un număr de 97 de participanți din întreaga țară, iar în urma  preselecției pe scenele festivalului au fost admise un număr de 70 de momente.

 În prima zi de concurs, respectiv în data de 04 august 2023, la Liceul de Muzică Tudor Ciortea Brașov se va desfășura Secțiunea Interpretare Instrument, unde vor evolua un număr de 20 de concurenți care vor prezenta repertoriu la pian, vioară, percuție și nai, iar din echipa juriului fac parte: compozitorul Cristina Puia – profesor și coordonator Ansamblul Versus al Liceului de muzica Tudor Ciortea Brașov, Coordonatorul catedrei de Percuție, Suflători și Instrumente tradiționale, violonistul Jeinov Valentin Ștefan, coordonatorul catedrei de coarde din cadrul Liceului de muzica Brașov și collaborator al Filarmonicii Brașov dar  și pianista Ioana Anca Stanciu.

Sâmbătă, 05 august 2023, în a doua zi de concurs la Centrul de Cultură Apollonia se va desfășura concursul pe secțiunile de interpretare vocală unde din juriu fac parte: Soprana Magdalena Suciu, coordonatorul catedrei de canto al Liceului Vocațional Tudor Ciortea din Brașov, soprana Arlinda Morava –atașatul cultural al Albaniei la București, compozitorul Cristina Puia – profesor și coordonator Ansamblul Versus al Liceului de muzica Tudor Ciortea Brașov, interpreta de muzică populară Ionela Bran –doctor etnolog, artista Mihaela Bolog- președintele Asociației Roma-Nia din Roma, Italia.

La scenă toți concurenții vor fi primiți de jurnalista Adina Deliu care va avea calitatea de prezentator al festivalului, jurnalista va fi secondată de tânărul Darius Moisa.

  • Festivalul are 5 Secțiuni distincte împărțite pe categorii și nivel de pregătire iar de pe scena celei de a VII a ediție ne vor încânta concurenți din 14 județe cu repertoriu ales din  muzică usoară românească, muzica internațională, muzică populară și muzică clasică. Festivalul are Secțiunea special Debut unde tinerii care nu au urcat niciodată pe o scenă de concurs , o pot face în cadrul festivalului ARF unde vor primi Premiul pentru Debut, dar  pot afla opinii obiective a specialiștilor despre potențialul lor.  

ARF este un festival-concurs de tip masterclass, unic în țară, interactiv și transparent, cu note acordate la vedere imediat după prestația artistului și motivate cu scurte observații ale juraților, oferite în timp real despre momentul artistic prezentat de concurent.

Asociatia  Culturala Art Respect, pe lângă aceste festivaluri de muzică pe care le organizează anual, ARF și Brașov Live Fest,  isi propune sa reformeze mentalitatea solistilor referitoare la cariera muzicala, productie, producatori muzicali, promovare, valoare, profesionalism în muzică, modele de artiști, vedete și media, actul artistic și scena, competiția cu sine, oferind alternative la

educația școlara. Prin diversele proiecte sprijinind descoperirea și motivarea talentului la copii, ajutand la dezvoltarea si imbunatatirea personală in randul copiilor si tinerilor sub forma unei educații culturale sănătoase. Vine în sprijinul acestora cu diverse proiecte și evenimente culturale, dar și prin organizarea de masterclass-uri si ateliere de formare a artistilor.

 Ediția a VII a a Festivalului ARF va fi mai frumoasă și mai valoroasă datorită  partenerilor și colaboratorilor care ne vor fi alături!  Împreună putem împlini visuri prin motivarea talentelor!

Evenimentul este organizat cu sprijinul Liceului de Muzică Tudor Ciortea Brașov, Centrul Cultural Apollonia, Agenția Metropolitană de Dezvoltare Durabilă Brașov, Aro Palace, Pro Soft, Iubim Brașovul, Radio ProDiaspora și Delaco. 

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.