12 iulie 2024

Contact us

„Transylvania Tango Gest/Marathon” by Studio Tango Nada Mas, 3-7 august 2023, la Brașov

 „Transylvania Tango Gest/Marathon” by Studio Tango Nada Mas, 3-7 august 2023, la Brașov

Începând de joi, 3 august 2023, brașovenii sunt invitați la tango. 
În perioada 3-7 august 2023 are loc la Brașov cea de-a 14-a ediție a evenimentului international anual de tango argentinian „Transylvania Tango Gest/Marathon” by Studio Tango Nada Mas
(TTM 14) (https://www.tangobrasov.ro/)

Transylvania Tango Festival/Marathon este primul eveniment internațional de tango argentinian din România, organizat anual din 2008 de Doina Enache, profesor fondator al școlii de tango argentinian Tango Brașov by Studio Tango Nada Mas. Evenimentul are deja o istorie și o reputație excelentă în comunitatea culturală locală și în comunitatea de tango națională și internațională.

Anul acesta TTM 14 oferă celor 150 de participanți de tango din 17 țări:

  • 4 Milonga (serate de tango argentinian) la Hotel Radisson Blu Aurum Brașov (5*) 
  • 3 Tango Cafe (după amiezi de tango) la Hotel Radisson Blu Aurum Brașov (5*) 
  • 4 Guerilla Milonga (tango în aer liber) în Piața Sfatului
  • 9 tango DJ internaționali (Italia, Canada, Grecia, Turcia, Bulgaria și România)
  • 4 workshopuri de tango, la Centrul Cultural Reduta, cu maeștrii internaționali Michael Nadtochi & Elvira Lambo, care sunt prezenți în România pentru a doua oară în exclusivitate la TTM.

Conceptul de Guerilla Milonga a fost introdus pentru prima dată în România de Tango Brașov®, în 2009 la cea de-a doua ediție a festivalului internațional de tango argentinian – Transylvania Tango Fest (TTF), la Brașov. Publicul brașovean este invitat în Piața Sfatului, zona fântânii arteziene, în zilele de joi (3 august), vineri (4 august), sâmbătă (5 august) și duminică (6 august), între orele 18.00 și 20.00 să se bucure de muzică și de dansul participanților la eveniment.

Proiectele inaugurate de Doina Enache în orașul de la poalele Tâmpei, s-au născut din dorința de a împărtăși experiența tangoului, prin organizarea festivalului, prin organizarea de lecții, practici și seminare în colaborare cu profesori de pe scena internațională a tangoului și din România .

Așadar, vă invităm cu drag la Transylvania Tango Gest/Marathon 2023!

Partenerii evenimentului: Aqua Carpatica, Radisson, Chocolateria Luado, Bistro de l’Arte, Pilvax, Casa de turtă dulce, Bella Musica, Gott, M&M Express, Primăria Brașov, Centrul Cultural Reduta, Consiliului Județean Brașov.

Despre școala de tango argentinian Tango Brașov by Studio Tango Nada Mas

Tango Brașov by Studio Tango Nada Mas® școala de tango argentinian inaugurată în Brașov în 2009 are ca obiectiv dezvoltarea, susținerea și promovarea tangoului argentinian, indiferent de apartenența la diferitele scoli din țară, orice eveniment național și internațional, fiind oferit cu mare drag tuturor iubitorilor de tango.
Proiectele premergătoare creării școlii de la Brașov sunt fundația pe care este construită identitatea comunității. 
✓ August 2008: Primul festival internațional de tango argentinian din România – „Dracula’s Tango Celebration”
✓ Decembrie 2008: „TanGo – bucuria de a dansa în doi”, proiect care a continuat în anii următori cu seminare lunare de tango argentinian, susținute de invitați din țară și din străinătate.
✓ 2009: „Outdoor Guerilla Milonga” – primul concept din România de tango în aer liber, în Piața Sfatului

Programul de predare al școlii este conceput să familiarizeze ușor doritorii cu tangoul și oferă ocazia descoperirii acestui dans natural, nobil și plin de valențe terapeutice în același timp. 

Despre organizator
Doina Enache, profesor fondator al școlii Tango Brașov by Studio Tango Nada Mas® participă în anul 2005, pentru prima dată, din curiozitate, la un seminar de tango argentinian la DanceSport Manhattan, New York City. Urmează, timp de un an, aprofundarea tangoului, prin pregătiri intense alături de maeștri consacrați. Începe să gândească tangoul în perspectivă și continuă desăvârșirea tehnicii de dans și apoi șlefuirea tehnicii de predare, participând la evenimentele de tango susținute de către profesori de renume din Argentina, SUA, Turcia, Israel, Germania: Ronen Khayat, Murat Erdemsel și Guillermina Quiroga (Buenos Aires), Damian Esselle & Nancy Louzan, Adrian Veredice & Alejandra Hobert, Sebastian Arce & Mariana Montes, Ismael Ludman & Maria Mondino, Ezequiel Paludi & Geraldine Rojas, Murat & Michelle Erdemsel, Ney Melo, Ronen Khayat & Maya Schwartz; Ozhan Araz & Serkan Gokcesu, Mario Ferraro & Marcela Trape, Gonzalo Orihuela & Solange Chapperon, Carlos y Rosa Perez, Michael Nadtochi & Elvira Lambo, Ali & Zuleyha Ozkan.

Doina a susținut cursuri și demonstrații de tango argentinian alături de profesori internaționali: Ricardo Viqueira, Luca Lamberti, Ronen Khayat, Rodrigo Fonti și a participat la evenimente culturale de anvergură, precum: „Gala Eugen Doga”, TamTam Festival, „Piazzolla by Night”, “Velvet Tango”, “Parfum de femeie” (Castelul Ghica Dofteana), „Yo Soy Maria” (Ateneul National Iași), spectacol Tanghetto (Sala Patria, Brașov), Simfest (Festivalul internațional de film și televiziune Mureș), Buenos Aires Tango Nights (Brașov).

De asemenea, în colaborarea cu Teatrul „Sică Alecsandrescu” Brașov, pentru piesa de teatru „Fazanul”, în regia maestrului Cristian Hadgi-Culea (fost director al Teatrului din Iași), Doina a contribuit atât cu viziunea proprie asupra coregrafiei, cât și cu momente spectaculoase de tango argentinian.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.