23 iulie 2024

Contact us

Filarmonica Brașov invită copiii la concerte educative!

 Filarmonica Brașov invită copiii la concerte educative!

Lună de lună, Filarmonica Brașov organizează concerte educative la Sala Patria, destinate în principal copiilor din clasele primare și de grădiniță, dar și copiilor mai mari, care vin la Sala Patria însoțiți de profesori, părinți și bunici.

Concertele pentru copii aduc un aport important dezvoltării culturale a unui copil, deoarece oferă o oportunitate pentru aceștia de a experimenta muzica live într-un mediu distractiv și captivant. Aceste concerte sunt concepute să fie interactive și educative. Prin participarea la aceste concerte, copiii pot învăța despre muzică, dar pot și descoperi modul în care pot fi transmise povești prin intermediul acestei arte, ceea ce îi poate ajuta să dezvolte o mai mare apreciere pentru muzica de calitate. În plus, concertele pentru copii sunt o experiență socială valoroasă, care poate să stimuleze un sentiment de comunitate în jurul muzicii și al artelor.

Pe 19 mai, la Filarmonica Brașov se va interpreta poemul simfonic “Petrică și Lupul” de Serghei Prokofiev. Acest spectacol a devenit deja un concert emblematic al Filarmonicii Brașov, peste 7000 de copii participând în stagiunea aceasta la diversele reprezentații. Concertul va fi dirijat de maestrul Radu Popa (care va conduce și concertul filarmonicii de joi) iar nararea va fi asigurată de îndrăgita povestitoare Alexandra Enache, violoncelistă în orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov.

Vor avea loc două concerte, unul de la ora 10 și unul de la ora 11, bilete disponibile mai fiind doar pentru ora 11. Acestea se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe site-ul bilet.ro, și se pot face și programări pentru grupuri.

După aceste concerte, ultimele concerte educative ale Filarmonicii Brașov din această stagiune vor avea loc pe 9 iunie, tot de la orele 10 și 11.

Foto: Iosif Trif

Sursa; comunicat remis La pas prn Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.