Filarmonica Brașov: #Muzica dă putere – Regal Muzical în Săptămâna Patimilor!

Filarmonica Brașov a fost mereu prezentă în viața comunității și prin Campania de solidaritate #muzicadăputere, își manifestă prezența și acum, în aceste momente de încercare!

Într-un mod unic și specific muzicii, Filarmonica devine liantul ce unește frumosul comunității brașovene, arătând valorile cele mai sensibile care definesc umanitatea: iubirea, prietenia, bunătatea, empatia și mai ales unitatea. Toate prin intermediul muzicii! Mesajele primite pe pagina de facebook ne arată că brașovenii, și nu doar ei, se regăsesc în #muzica dă putere.

Așa cum și-a obișnuit melomanii fideli, Filarmonica Brașov va oferi și în acest an prin intermediul unei transmisii Live online un Regal muzical Pascal. Aceștia au posibilitatea ca în preajma  Marii Sărbători creştine a Paștelui ortodox  să se bucure de Concertul simfonic extraordinar dedicat Sărbătorilor Pascale, eveniment nelipsit din tradiția evenimentelor de sărbători.

Astfel, Filarmonica Brașov,  în acord cu Agenția Metropolitană Brașov, va transmite joi, 16 aprilie 2020, ora 19.00, pe pagina de facebook a Filarmonicii Brașov un concert cu totul și cu totul special, susținut și înregistrat în 2017, în cadrul Festivalului „Gloria Domini”.

Concertul programat de către Filarmonica braşoveană  în Joia Mare din această Săptămână a Patimilor se transmite gratuit și are un program muzical de excepție:

Filarmonica la Tine acasă – LIVE –
CONCERT SIMFONIC “ADAGIO”
(Tomaso Albinoni)
“Concert pentru harpă” (Georg Frideric Handel)
“Concert pentru corn” (W.A.Mozart)
“Concert pentru pian în Do major” (Ludwig van Beethoven)
“Simfonia a V-a – Adagietto” (Gustav Mahler)

Concertul a fost susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov sub bagheta dirijorului Daniel Enășescu, Invitați fiind: Daniel Goiți – pian, Ioan Gabriel Luca – corn și Ion Ivan-Roncea – harpă.

,,Iată-ne ajunși în Sfânta Săptămână, Săptămâna Patimilor când credincioșii ortodocși se pregătesc pentru Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. ! Anul acesta, sărbătorile de Paști vor fi foarte diferite pentru noi. Liniștea fericită care cade asupra noastră de obicei în această perioada a fost tulburată de această încercare pe care o traversăm cu toții. Desigur, ne-am fi dorit să putem susține un Concert Simfonic Pascal de care să ne bucurăm împreună cu dumneavoastră în sala de concerte! Dar, cum încă nu se poate, continuăm să vă bucurăm sufletul, în online, chiar la voi acasă! Concertul va fi îmbrățișarea care ne lipsește zilele acestea, o îmbrățișare puternică, specială, care poate încălzi inima orașului de la Poalele Tâmpei!”

Cu o activitate concertistică impresionantă, în cei peste 140 de ani de existență Filarmonica Brașov prin Orchestra Simfonică  a susținut un număr impresionant de concerte Simfonice și, prin sonoritatea specifică,  a devenit unul din etaloanele naționale și internaționale ale muzicii, punând Brașovul pe harta muzicală simfonică a lumii.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.