22 mai 2024

Contact us

Finalizarea Programului de calificare Forțe Speciale și a Programului de calificare Forțe Navale pentru Operații Speciale

 Finalizarea Programului de calificare Forțe Speciale și a Programului de calificare Forțe Navale pentru Operații Speciale

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat astăzi la ceremonia desfășurată la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale „Burebista”, prilejuită de finalizarea Programului de calificare Forțe Speciale și a Programului de calificare Forțe Navale pentru Operații Speciale.

În alocuțiunea susținută cu această ocazie, prefectul Mihai Cătălin Văsii a afirmat: „Știm cu toții că nu trăim cel mai fericit context internațional, cu un război de uzură la granița de est a noastră și a NATO, dar și cu un conflict izbucnit în Orientul Mijlociu, având efecte pe plan global. În plus, și situația din Balcanii de Vest este marcată de tensiuni.  Iar acest context internațional nu are cum să nu ne afecteze, într-un fel sau altul, și pe noi, mai ales că actualmente conflictele îmbracă forme hibride.

Având în vedere toate acestea, rolul și importanța Forțelor pentru Operații Speciale au crescut exponențial. Evident, la fel s-a întâmplat și cu această școală care pregătește militari de elită, rezilienți și gata de luptă în medii și condiții complexe.

Dragi absolvenți, vă felicit pentru că ați reușit să încheiați cursurile deloc ușoare și să treceți cu bine încercările la care v-au supus instructorii dumneavoastră, pentru a vă transforma în profesioniști de nădejde. Vă urez succes în continuare, în cariera militară. Un gând bun și familiilor dumneavoastră, care v-au sprijinit în tot acest timp și vă sunt alături în cariera pe care v-ați ales-o.

De asemenea, doresc să adresez mulțumiri și felicitări comenzii și instructorilor acestei unități pentru modul exemplar în care își îndeplinesc datoria, făcând din Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale un etalon în pregătirea militară!

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.