4 decembrie 2023

Contact us

Fostul cinematograf Astra va fi reabilitat

 Fostul cinematograf Astra va fi reabilitat

Fostul cinematograf Astra va fi reabilitat. Este ultimul dintre cele patru foste cinematografe pe care Municipalitatea şi le-a propus să le redea comunităţii braşovene

Marţi, 11.09, a fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie Reabilitare imobil str. Lungă nr. 1 (fostul cinematograf Astra). Obiectivul acestui contract este ca, prin reabilitărea clădirii, aceasta să reintre în circuitul public. Astfel este necesară proiectarea şi execuţia unor lucrări de pentru punere în siguranţă a construcţiei prin reabilitare structurală, reabilitarea/realizarea instalaţiilor interioare şi exterioare, efectuare de finisaje interioare şi exterioare şi dotări specifice.

,,Marţi am semnat contractul ce vizează proiectarea şi execuţia de lucrări pentru reabilitarea fostului cinematograf ASTRA. Este ultimul contract de lucrări de reabilitare a fostelor cinematografe pe care Municipalitatea şi le-a propus să le redea comunităţii braşovene. Avem Patria ca exemplu de bună practică, care pe lângă partea de difuzare filme, este şi prima sală de concerte pe care Filarmonica o are în cei 140 de ani de existenţă. Avem fostul cinematograf Modern, la reabilitarea căruia deja se lucrează, şi unde sper ca la sfârşitul anului viitor sa avem un spaţiu adecvat pentru actele artistice ale copiilor braşoveni.

Şi, nu în ultimul rând, fostul cinematograf Popular, care este în etapa de proiectare, şi unde sper că vom avea un spaţiu dedicat activităţilor culturale. Deşi perioada prevăzută în contractul pentru reabilitarea cinematografului Astra este destul de lungă (3 luni proiectare, 24 de luni execuţie), sper ca la final să avem un spaţiu al comunităţii şi pentru braşoveni. Mă bucur că am depăşit toate piedicile, inclusiv cele de natură juridică, în special cu această clădire, şi că aceste clădiri vor redeveni spaţii publice. Ne-am propus ca cel puţin o parte dintre fondurile necesare reabilitării acestei clădiri să fie obţinute prin Programul Operaţional Regional“, a spus primarul George Scripcaru la semnarea contractului.

Detalii contract

Contract de lucrări:  262/11.09.2018,

Constructor: Asocierea S.C. HAR&H SRL cu terţ susţinător SC ROMFIT GRUP SRL,

Valoare contract:  7.484.556,52 de lei, fără TVA,

Termenul de execuţie al lucrărilor:  27 de luni, din care 3 luni proiectare şi 24 luni executie de la data emiterii Ordinului de începere al lucrărilor.

Detalii caiet de sarcini:

  • Pentru realizarea investiţiei, este necesară întocmirea următoarelor documentaţii tehnice:

–  Proiect Tehnic,

– Detalii de execuţie,

– Liste de cantităţi.

  • Execuţia lucrărilor

Garanţia lucrărilor executate va fi de minim 60 luni de la data semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

  • Asistenţă tehnică pe perioada execuţiei lucrărilor, până la semnarea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor

Situaţie existentă:

Imobilul amplasat în Braşov, str. Lungă nr. 1, a fost construit la începutul sec. al XIX-lea,  fiind initial o clădire cu două niveluri, cu o amprenta la sol în forma literei U.

Imobilul S+P+2E+Pod este amplasat la limita proprietăţii pe 3 laturi şi alipit  de clădiri ce sunt realizate în aceeasi perioadă.

Clădirea a avut destinaţii administrativ-culturale, iar de-a lungul anilor a suportat intervenţii cu modificari şi amenăjari necesare bunei funcţionari.

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Imaginea nu face parte din acest proiect.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.