„Fotografi brașoveni și ateliere lor”

Muzeul de Etnografie Brașov prezintă brașovenilor și turiștilor povestea fotografilor brașoveni din secolul al XIX-lea, în cadrul expoziției 1Fotografi brașoveni și ateliere lor” organizată la Complexul Comercial Coresi. Incursiunea în istoria începuturilor fotografiei brașovene, de la primii pictori convertiți la fotografie, până la fotografii profesioniști din perioada 1839-1918, se realizează prin expunerea unor reproduceri după fotografiile aflate în patrimoniul Muzeului de Etnografie Brașov și în colecția Arhivelor Naționale Brașov.

În cadrul expoziției, publicul poate afla detalii despre viața și activitatea celor mai importanți fotografi ai secolului al XIX-lea din Brașov: Leopold Adler și Carl Muschalek, care au imortalizat atât chipurile brașovenilor, cât și orașul în plină transformare, la cumpăna dintre secolele XIX-XX. De altfel, sunt plasați pe o scară a timpului toți fotografii consemnați până acum la Brașov, fie că erau călători (ambulați), fie că activau în cadrul atelierelor deschise în oraș.

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului prezintă, de altfel, în expoziția permanentă, un atelier de fotograf de sfârșit de secol XIX unde poate fi admirat și un aparat foto din lemn cu burduf și plăci din sticlă, ce a aparținut lui Carl Muschalek.

Expoziția „Fotografi brașoveni și ateliere lor” este găzduită de Complexul Comercial Coresi până în luna decembrie 2022.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.