21 iunie 2024

Contact us

GOLD, expoziție de pictură Mihaela Bălan

 GOLD, expoziție de pictură Mihaela Bălan

În perioada 29 august – 19 septembrie 2022, Mihaela Bălan, artist plastic brașovean va expune în cadrul expoziției de pictură, colecția de tablouri intitulată ,,GOLD”.

Pasionată de pictură încă din copilărie, Mihaela Bălan este un artist plastic plin de entuziasm și cu o dragoste imensă pentru frumos. Portofoliul ei include proiecte diverse precum pictura murală, tablouri, pictură pe mobilier, sticlă, lemn, materiale textile, articole
vestimentare, accesorii, decorațiuni, chiar și bijuterii.

Absolventă a unei Școli Populare de Arte și a numeroase cursuri și workshop-uri de pictură, desen, modelaj, sculptură, Mihaela Bălan este în același timp și o autodidactă convinsă, susținând că se poate învăța și individual dacă există suficientă dorință și dedicare.

„E minunat să faci ceea ce îți place!” este motto-ul artistei.

„Colecția de pictură abstractă GOLD conține 15 tablouri de dimensiuni mari și medii, între 150/100 și 50/70 cm, toate având bineînțeles, diferite accente de auriu. Numele expoziției, GOLD este la fel de interpretabil precum picturile abstracte din această colecție.

Tablourile abstracte sunt de tip canvas și sunt potrivite pentru locuințele moderne cu design minimalist și nu numai.

Ideea mi-a venit atunci când mi-am amenajat propria casă și a trebuit să îmbin elemente de design pentru a găsi armonia perfectă între ele.

Fiind pictură abstractă știm cu totii că pentru fecare înseamnă ceva diferit, avem viziuni diferite, dar aceasta este frumusețea artei abstracte.

Este prima mea expoziție de pictură abstractă în care am sintetizat emoții, trăiri diferite din ultima perioadă. Am numit-o GOLD pentru că vreau să evidențiez lucrurile bune din viețile noastre, optimismul și bucuria care vine din lucruri simple. Încă explorez diferite tehnici de
puring, cuțit, acrilic sau ulei. Mă folosesc de diferite obiecte banale precum card bancar expirat, furculițe, farfurii, plușuri vechi, bureți de toate felurile și cam tot ce îmi iese în cale și e bun de pictat.

Cel mai vechi tablou care va fi expus este din 2020, iar cel mai recent este de săptămâna aceasta.” Mihaela Bălan.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 30 august 2022, de la ora 17:00, în foaierul Centrului Cultural Reduta.
Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.