13 aprilie 2024

Contact us

Hai cu lucrul la Avrig! Povești din lada de zestre

 Hai cu lucrul la Avrig! Povești din lada de zestre

Frunză verde pipirig,
Hai cu lucrul la Avrig!
Caută în lada de zestre
Și adu și o poveste.
Te-om primi cu-o strigătură,
Și-un model de cusătură,
O poveste cu mirese,
Rânduială de borese.
Vă așteaptă, chiar de-i frig
Șezătoarea din Avrig

A cincea ediție a Șezătorii șezătorilor de la Avrig vă așteaptă, dragi doamne și domnișoare, în 29 aprilie, la Sala Pavilion.

Tema din acest an este „Povești din lada de zestre” căci fiecare mândră lucrare a mâinilor harnice duce cu ea și o poveste. Că e cu lacrimi sau cu zâmbete, cu dor sau cu bucurie călătoare, cu drag sau cu iertare, cusătura și țesătura poartă în ele crâmpeie de suflet și povești care le dau valoare de cronici. Șezătorile sunt primul cadru în care aceste povești prind viață.

Vom povesti despre simbolistica pieselor de port în etapele de vârstă și stare civilă și-i vom cânta „Boaghea” miresii, ca să știm de ce se pun sarmale la nuntă.

Vom avea alături vechii noștri prieteni dragi care ne ajută să avem spor, dar ne și invită la joc pe ritm din zonă: Grupul „Doruri Sibiene” și Ansamblul „Purtata Avrigului” căci șezătorile sunt incomplete fără cântec și fără joc. Alături de ei, invitați speciali vor întregi atmosfera prin cântec și joc.

Nu va lipsi cartea, așa cum ne-am obișnuit deja, alături de o expoziție de fotografie în care, prin intermediul câtorva sute de fotografii, vă facem cunoștință cu Avrigul și avrigenii de altă dată…

Și câte alte… căci ne știți: Lucrul l-am lăsat în cui
L-am fi dat, dar n-avem cui,
Las să șadă nelucrat
Că ne-om pune pe jucat,
Om juca și-om chiui,
Lucru nu ne-o trebui.

VIA: pagina de facebook a evenimentului
Credit foto: Dan Strauti

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.