23 iulie 2024

Contact us

„Faust”, după patru ani, revine pe scena Operei Brașov!

 „Faust”, după patru ani, revine pe scena Operei Brașov!

Miercuri, 26 aprilie 2023, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, vă invităm la „Recitalul de la ora cinci”, susținut de soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu – soprană, Maria Catrina – soprană, Valentina Mărgăraș – soprană, Silvia Micu – soprană, Lăcrămioara Schuller –  soprană, Mihai Irimia – tenor, Alexandru Chiriac – bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Își dă concursul violoncelistul Cătălin Boancăș. Prezintă: Simona Manole.

Artiștii Operei Brașov vă propun un program muzical din care fac parte arii și duete din operele „Don Giovanni” de W.A. Mozart, „Tannhäuser” de R. Wagner, „Giulio Cesare” de G. Fr. Haendel, din opereta „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller, precum și lied-uri: „Liebestreu” – J. Brahms, „Ständchen” – Fr. Schubert sau „Die Nachtigall” – A. Berg.

  • Recitalul durează o oră și nu are pauză. 

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului. 

Vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm să luați parte la repetiția generală cu public a spectacolului cu opera „Faust” de Ch. Gounod. 

Preț bilet: 25 lei 

Vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Brașov, vă așteptăm la un Recital vocal-instrumental susținut de studenți ai Facultății de Muzică – Universitatea „Transilvania” Brașov, de la clasa prof. asoc. dr. Cristina Soreanu și clasa asist. univ. dr. Noemi Karacsony. Interpretează studenții: Anca Bratu, Karina Butnaru, Marie Ellen, Katalin Fehér, Robert Kerezsi, Andrei Lucian Ionescu, Diana Logofătu, Márta Lővenberger, Iulia Miulescu, Anamaria Păcurar, Anamarya Spataris, Ligia Tomescu, Iulia Vasilache. La pian îi va acompania Sena Ducariu. Prezentarea evenimentului îi aparține Simonei Manole. Coordonator recital: Cristina Roșu.

Tinerii artiști au pregătit un program divers și bogat, constând în arii din operele „La Rondine” și „La Bohème” de G. Puccini, „Trubadurul” de G. Verdi, „Carmen” de G. Bizet, „Flautul fermecat” și „Così fan tutte” de W.A. Mozart, dar și din operete: „Liliacul” și „Voievodul țiganilor” de J. Strauss-fiul sau „Valurile Dunării” de G. Grigoriu.

  • Recitalul durează o oră și nu are pauză. 

Preț bilet: 30 lei

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, după patru ani de absență, este programat spectacolul cu opera „Faust” de Charles Gounod.

Scrisă pe un libret de Jules Barbier și Michel Carré, după drama cu același titlu a lui Johann Wolfgang von Goethe, opera a avut premiera pe 19 martie 1859, la „Théâtre Lyrique” din Paris.

Acțiunea se petrece în Germania secolului al XVI-lea.

Structura operei corespunde gustului parizian pentru grand-opera, ce include obligatoriu o scenă importantă de balet, în acest caz, Noaptea Valpurgiei. De-a lungul timpului, multe teatre au renunțat la acest tablou, concentrând atenția pe drama personajului Margareta, cu atât mai mult cu cât libretul operei este inspirat din partea I a poemului lui Goethe. Muzica lui Gounod este deosebit de inspirată, balada regelui din Thulle, Serenada lui Mefisto, aria lui Valentin, corul soldaților și aria lui Faust din actul al-II lea devenind pagini de referință pentru genul liric francez. Opera a avut, încă de la prima reprezentație, succes la public, fiind preluată de toate teatrele de operă importante din Europa și apoi, din întreaga lume. Rolurile principale – Faust, Mefisto, Margareta și Valentin – sunt deosebit de complexe, reprezentând adevărate pietre de încercare pentru soliștii de operă.

În distribuție, soliștii: Faust – Liviu Iftene, Mefisto – Alin Anca (debut, invitat), Margareta – Cristina Radu, Valentin – Alexandru Aghenie, Siebel – Asineta Răducan, Martha – Sonia Hazarian, Wagner – Lorand Cristian, Două spirite ale răului – Adriana Simion, Alexandra Scriminț. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Conducerea muzicală a acestui spectacol este asigurată de maestrul Traian Ichim. Regia artistică poartă semnătura lui Cristian Mihăilescu. Scenografia: Șerban Iuca. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Coregrafia: Nermina Damian. Asistent regie: Iulian Sandu. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regie scenă: Marilena Aldea.

Alin Anca revine, pentru a treia oară, pe scena Operei Brașov, devenind, în scurt timp, o voce foarte îndrăgită de publicul nostru. El este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Încă din timpul studiilor a debutat pe scena Operei Române din Cluj-Napoca în roluri ca Dulcamara în „L’elisir d’amore” de G. Donizetti, Don Giovanni în „Don Giovanni” de W.A. Mozart, Colline în „La Boheme” de G. Puccini, Il Grand Inquisitor în „Don Carlo” de G. Verdi și a interpretat partitura de bas din „Requiem” de G. Verdi.

Din anul 2011 a fost membru al Studioului de Opera al Staatsoper Unter den Linden Berlin, iar, din 2013, solist al Hamburgische Staatsoper. Alte angajamente l-au purtat pe Alin Anca pe scenele unor instituții de prestigiu ca Bayerische Staatsoper München, Theater Basel, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthaus Berlin, Teatro Massimo Bellini din Catania, Opera Națională București, Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, Festivalul „George Enescu”. A debutat ca Filippo II în opera „Don Carlo” de Giuseppe Verdi la Opera Națională Română din Cluj-Napoca și în rolul Zaccaria din opera „Nabucco” a aceluiași compozitor. A lucrat cu dirijori ca Renato Palumbo, Lawrence Foster, Pier Giorgio Morandi, Gabriele Ferro, Simone Young, Carlo Montanaro, Stefan Soltesz, Massimo Zanetti sau Erich Wächter.

  • Spectacolul durează trei ore și 10 minute și are două pauze.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile! 

Biletele pentru repetiția generală a operei „Faust” și pentru recitalul vocal-instrumental se pot cumpăra atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea evenimentelor (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380. 

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.