I. Ionescu-Galați dirijează de Craciun la Filarmonica Brașov

În aceasta săptămână, iubitorii muzicii au parte de o săptămână plină de surprize la Filarmonica brașoveană. Vibrația sărbătorilor se resimte deja în tot orașul, de la luminițele aprinse, la toate vitrinele împodobile, ghirlande și colinde la tot pasul.

În acest spirit, și Orchestra Simfonică s-a pregătit pentru această sărbătoare, oferind iubitorilor muzicii simfonice trei Concerte Simfonice Extraordinare dedicate sărbătorilor de Crăciun, respectiv în data de 18,19 și 20 Decembrie. Concertele din data de 18 și 19 vor fi pentru marele public și abonați, urmând ca cel din 20 să fie susținut pentru colaboratori și alte autorități, tocmai pentru a oferi posibilitatea de a participa într-un număr cât mai mare.

Concertele vor fi dirijate de renumitul dirijor, maestrul I. Ionescu Galați, invitată fiind solista Nicoleta Tudorache, care va interpreta un frumos program la țambal.

De asemenea, evenimentul va fi prezentat pe parcursul celor trei zile de cunoscutul om de televiziune brașovean, Dan Ghiță.

În program, pe lângă lucrări de largă popularitate, se regăsește o Suită de colinde românești Crăciun Românesc pentru orchestră op. 15, dedicată celor 142 de ani de existență ai Filarmonicii și membrilor ei, compusă de Petre-Marcel Vârlan, lucrare ce va fi interpretată în Primă Audiție.

I. Ionescu Galați, repere profesionale

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.