Interviu arh. Danica Jovović Prodanović

Viitorul arhitecturii și al mediului urban se naște în prezent. Spațiile de joacă părăsite, locurile și monumentele neîntreținute terenurile virane abandonate, sunt teme și provocări la care sunt nevoiți să răspundă arhitecții. Toate proiectele lor sunt dezbătute și puse în valoare astfel încât spațiul să fie folosit eficient, să devină un punct energetic care să genereze armonie, spațiile intermediare să îndeplinească nevoile intime ale utilizatorilor, precum și nevoile mediului său. Procesele de planificare și de proiectare sunt gândite astfel încât spațiile să poată fi realocate și să corespundă noilor realități

Vă invităm să urmărim un interviu realizat de arh. Dracea Răzvan Ion – Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Teritorială Braşov-Covasna-Harghita  cu arh. Danica Jovović Prodanović , unul dintre autorii conceptului Puncte energizante Belgrad care face parte din proiectul paneuropean Future Arhitecture Platform.

În perioada 14 noiembrie – 25 noiembrie, Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului din Piaţa Sfatului nr.15. a fost gazda expoziților: „Puncte Energizante Belgrad” și „Orașul Adaptiv.”

Expoziţia Puncte Energizante, produsă de BINA – Săptămâna Internaţională a Arhitecturii din Belgrad, se axează pe încercarea de a identifica, la scară mică, cazuri particulare de locaţii – puncte urbane energizante într-un oraş aflat într-un ritm accelerat de dezvoltare.

Expoziția Orașul Adaptiv, realizată de KÉK – Centrul Maghiar pentru Arhitectură Contemporană, oferă o introducere în logica utilizării temporare și a reutilizării adaptive, promovând dezbaterea întrebărilor fundamentale care stau la baza acestora dar și condițiile organizaționale, economice, legale și arhitecturale ale reutilizării spațiilor vacante.

Pentru mai multe informații vă invităm să lecturați:

Expoziţii itinerate la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului

Expoziţia Puncte Energizante la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului

Expoziția Orașul Adaptiv

Video: YouTube

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.