Sărbătorește Ziua Națională a României alături de Junii Brașoveni

Braşovenii sunt asteptaţi joi, 1 Decembrie 2016, de la orele 12.00, în Piaţa Unirii (Prund) din Braşov, la festivitatea dedicată Zilei Naţionale a României, organizată de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, în parteneriat cu Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov si cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, ne informează Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi .

Evenimentul va debuta cu un serviciu religios dedicat memoriei eroilor neamului, Te Deum, oficiat de către un sobor de preoţi de la parohia Bisericii Sfantul Nicolae din Scheii Braşovului.

Între orele 12.30- 13.00 urmează depunerea de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Unirii. Momentul este cu atat mai important cu cât in acest an s-au implinit 100 de ani de la Batalia Braşovului şi de la prima instaurare a administratiei româneşti in Braşov. Alături de juni, sunt asteptati sa depună coroane reprezentanţi ai autorităţilor locale, instituţiilor publice, asociaţii şi ONG-uri, conform sursei menționate.

In continuare, un ansamblu folcloric coordonat de Adrian Valusescu va oferi publicului un spectacol de muzica specifică Ţării Bârsei şi Ardealului, programat între orele 13.00- 15.30. Spectacolul folcloric va fi deschis in mod traditional, prin jucarea vechii hore a junilor.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.