3 decembrie 2023

Contact us

Iubim Brașovul

 Iubim Brașovul

Ce mândri sunt francezii cu capitala lor, Parisul, supranumit orașul luminilor!
Ce mândri sunt austriecii cu orașul valsului, Viena!
Ce mândri sunt grecii trăind la poalele faimosului Acropole, simbolul capitalei Atena! 

Dar, trebuie sa știți, ca eu sunt și mai mandru (a) cu orasul în care m-am născut având un farmec aparte neîntâlnit în alt loc vizitat! Poate, îl particularizează și oamenii locului, brașovenii, care trecând prin veacuri și ducând în apele adânci ale sufletelor lor, uneori atâta suferință luptând și murind pentru cetatea lor, ca apoi, primind ca ofranda sămânță speranței și a dainuirii peste vicisitudinilor vremurilor, noi brașovenii, am mers mai departe ducând mândria de a aparține acestui loc atât de minunat. 

Iubim Brașovul îndragostindu-ne în fiecare an când zăpada albă invită de la cel mai mic, la cel mai vârstnic locuitor sa se bucure în ceas de seară de luminile bradului de Crăciun și nu numai, ci de întreg orașul luminat feeric amintind de poveștile copilăriei. 
Iubim Brașovul și primăvară când verdele crud îmbracă orașul în haină de sărbătoare cu flori, râzând în soare în fiece parculet, iar magnoliile din Parcul Central il înnobilează.
Iubim Brașovul si vara, când fiecare zi a săptămânii, este ca o duminica, când dau navală turiști, de te miri de la ce distantă, vin sa se bucure alături de noi, de acest Brașov, atât de bătrân dar și atât de tânăr. Oricine care poposește în ceas de seara, în Piața Sfatului se bucura de jocul copiilor, de glasurile lor ca o uvertura compusă pentru bucuria privitoriilor iar bătăile ceasului din Casa Sfatului, vin sa puncteze armonios Simfonia Vieții.

Iubim Brașovul si toamna când elevii se întorc în uniformele lor purtate cu mândrie la templele cunoasterii și hainele Tampei și a munților prind culoarea arămie dând astfel orașului nostru drag un aer aristocratic.
Iubim Brașovul, iubim și brașovenii, cărora astăzi le mulțumesc pentru interesul lor ce l-au demonstrat echipei grupului IUBIM BRAȘOVUL și le doresc toate cele bune intr-o lume mult mai buna.

Autor: Loredana Todor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.