23 mai 2024

Contact us

Lansarea Proiectului „Liderii de mâine, Brașov”, a treia ediție

 Lansarea Proiectului „Liderii de mâine, Brașov”, a treia ediție

Asociația Femeilor de Afaceri din Brașov (AFAFCI) a demarat ediția a 3-a a proiectului „Liderii de mâine, Brașov” care se desfășoară în perioada 2016 – 2017. Evenimentul a fost găzduit de Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Proiectul se adresează noii generații, beneficiari direcți sunt elevi ai clasei a XI-a, din 6 colegii și licee din Brașov: – CN „Aprily Lajos”, CN „Andrei Saguna” CN „Dr Ioan Mesota”,CN „Grigore Moisil”, Liceul „Johannes Honterus” și CN „Unirea”.

Obiectivul Proiectului „Liderii de mâine, Brașov” este educarea tinerilor în spiritul transparenței la comunitatea locală brașoveană, prin informarea lor cu privire la mecanismul de funcționarea al acesteia și conștientizarea lor despre implicarea civică.

După desfășurarea procesului de selectare, elevii vor participa la sașe sesiuni de pregătire referitoare la: economie, administrația locală, siguranța cetățeanului, educație, turism și leadership, componente de bază ale comunității brașovene.

Sesiunile de pregătire se vor desfășura pe o perioadă de șase luni, în fiecare lună fiind programat un model tematic. Aceste sesiuni vor include prezența reprezentanților instituțiilor locale și vor fi principala sursă de informații la întâlnirile cu elevii. menirea acestor întâlniri este și de a clarifica rolul fiecărei instituții și de a cunoaște aria sa de acțiune.

Viitorii lideri comunitari vor dobândi cunoștințele necesare pentru a purta un dialog coerent, între comunitate și actorii publici, pe diferite probleme în funcție de specificul fiecărei instituții.

„Esența proiectului este crearea unui grup critic care să pornească acest dialog. rezultatele preconizate se referă la dezvoltarea spiritului comunitar în rândul generației tinere. Obiectivul este ca, elevii participanți în proiect să influențeze comunitatea lor, la început la nivel de liceu, în rândul colegilor și mai apoi, în cadrul familiei și grupului de prieteni,” se menționează în comunicatul remis publicației La pas prin Brașov.

Acest proiect este important pentru comunitate, pentru Brașov și este un model de parteneriat între membrii societății civile și instituțiile administrative.

Asociația Femeilor de Afaceri și a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi Brașov (AFAFCI), constituită în ianuarie 2004, este o organizație neguvernamentală cu personalitate juridică, non profit și apolitică. AFAFCI este continuatoarea Asociației Femeilor Manager Brașov, ONG creat în anul 1997.

Credit foto: Dan STRĂUȚI

VIDEO: YouTube

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.