23 iulie 2024

Contact us

Liceenii din Țara Făgărașului pot aplica pentru „Fondul de burse BEPCO”, un nou mecanism de finanțare al Fundației Comunitare Țara Făgărașului

 Liceenii din Țara Făgărașului pot aplica pentru „Fondul de burse BEPCO”, un nou mecanism de finanțare al Fundației Comunitare Țara Făgărașului

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) invită liceenii din Țara Făgărașului să aplice pentru o bursă în valoare de 5.000 de lei, acordată prin „Fondul de burse BEPCO”. Termenul limită pentru înscrierea în procesul de selecție este 31 martie 2024.

„Fondul de burse BEPCO” își propune să crească interesul elevilor pentru o carieră în industria energetică, adresându-se mai ales tinerilor care studiază în liceele cu profil tehnologic. „Fondul de burse BEPCO” va susține 6 liceeni care își doresc să se îndrepte către cariere în domeniul energetic, tehnic sau mecanic.
Pentru a putea beneficia de una dintre burse, liceenii trebuie:

  • să aibă media generală în anul școlar 2022-2023 mai mare de 7,00,
  • să fie implicați în activități școlare și extrașcolare,
  • să participe la realizarea unui proiect practic, în timpul procesului de selecție (detalii despre acest proiect vor fi comunicate liceenilor înscriși) – proiectul va fi prezentat în etapa de jurizare a aplicațiilor.

Toate condițiile de eligibilitate, precum și detalii despre modalitatea de înscriere în procesul de selecție sunt disponibile în „Ghidul de finanțare”. FCTF invită toți liceeni interesați de această oportunitate să citească „Ghidul”.
Liceeni care vor obține una dintre burse pot folosi banii pentru a cumpăra echipamente care să îi ajute să își îmbunătățească performanța școlară, manuale, culegeri sau rechizite, pentru cheltuieli de transport sau cheltuieli de cazare/cămin sau cantină, pentru cursuri de perfecționare, concursuri, tabere educaționale, ateliere sau conferințe, sau pentru obținerea unor certificate de limbă străină / pentru alte competențe.

Aplicațiile pot fi depuse în perioada 14 – 31 martie 2024. Proiectele practice vor fi realizate în perioada 2 martie – 16 aprilie 2024 și vor fi prezentate juriului între 16 – 26 aprilie 2024. Cei 6 bursieri selectați vor fi anunțați în data de 7 mai 2024.

„Fondul de burse BEPCO” are o valoare totală de 30.000 de lei. Pentru mai multe detalii despre program, vă invităm să vizitați www.fundatiactf.ro sau să ne scrieți la adresa de e-mail office@fundatiactf.ro.

Sursa și imagine: comunicat remis La pas prin Brașov

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.