23 iunie 2024

Contact us

Magia ediției a zecea a Cercului de Donatori Brașov: împreună #delatinelaBine pentru 3 cauze din comunitate

 Magia ediției a zecea a Cercului de Donatori Brașov: împreună #delatinelaBine pentru 3 cauze din comunitate

Luni, 11 aprilie 2022, de la 18.00 la 21.30 a avut loc cea de-a zecea ediție a Cercului de Donatori Brașov, un eveniment extraordinar alături de o adevărată comunitate a oamenilor de bine. Ce s-a întâmplat luni seara este un exercițiu de solidaritate al comunității brașovene.

A fost o seară plină de energia Binelui. Echipa Fundației Comunitare Brașov, alături de cele 12 ambasadoare și de voluntarii care s-au implicat în organizare, au fost impresionați de căldura donatorilor, de dorința lor de a-și ajuta semenii, de a se implica și de a alege să fie generoși.

Cele 90 de persoane prezente în sală, cât și cei peste 1100 de oameni care au urmărit live pe pagina de facebook a Cercului de Donatori au simțit emoția poveștilor împărtășite de către echipele proiectelor, au empatizat, au plâns și au râs.

Datorită celor peste 90 de donatori individuali, partenerului evenimentului, celor 2 finanțatori principali, celor peste 15 donatori corporate și celor peste 15 sponsori in kind, toate cele 3 cauze prezentate și-au depășit obiectivele propuse, iar acest lucru înseamnă că donatorii au contribuit la 3 proiecte care se vor pune în practică în lunile următoare, aceștia putând vedea impactul donației făcute. Mai mult decât atât, faptul că proiectele sunt scalabile și că bugetele au fost depășite încurajează la obținerea de rezultate pe o perioadă mai lungă și cu număr mai mare de beneficiari decât propunerea inițială.
Matematica implicării înseamnă un buget total de 65.850 lei, la care se adaugă donații “in kind” în valoare de 8.500 lei. O reușită extraordinară pentru comunitatea brașoveană.

1. ”La joacă din nou” – Echipa de voluntari Ajungem Mari Tărlungeni a strâns un buget de donații de 20.100 lei, la care se adaugă donații in kind în valoare de 8.500 lei reprezentând plasa pentru împrejmuirea terenului și cheltuielile de montaj și transport din partea a doi donatori corporate pentru amenajarea unui spațiu de joacă pentru cei 22 copii din centrul de plasament, care le va oferi oportunitatea de se juca în siguranță în aer liber și de a se bucura de copilărie. De asemenea, în plus față de bugetul inițial, 2 donatori vor oferi activități pentru copii.

2. ”Împreună pentru părinții copiilor cu autism” – Asociația Albert și Zâmbete a strâns un buget de donații de 21.650 lei pentru crearea de grupuri suport pentru părinții ai căror copii primesc un diagnostic din sfera autismului. O noutate în Brașov, dacă nu chiar în România, aceste grupuri de suport coordonate de psih. dr. Lucia Cantonaș, specializată în Elveția în neuroștiințe aplicate în domeniul TSA și ADHD, vor ajuta aceste familii să treacă mai ușor și mai informat prin încercarea cu care se confruntă, fiind îndrumate cu empatie către pașii următori.

3. ”Caravana pentru sănătatea femeii” – Caravana cu Medici – a strâns un buget de donații de 24.100 lei, la care se adaugă donația in kind privind participarea unui asistent social din partea Asociației pentru Servicii Sociale SCUT la această caravană. Astfel, peste 150 de femei și tinere din satul Augustin vor avea acces la consult ginecologic complet, serviciu indisponibil acum în mediul rural. Prevenția și descoperirea precoce a unei boli cresc cu mult șansele de supraviețuire și le oferă posibilitatea unui trai mai bun, mai sănătos, în care singura grijă să rămână binele familiei.

Fundația Comunitară Brașov strânge bani pentru cele 3 proiecte, donațiile continuă până pe data de 30 aprilie 2022, direct pe platforma dedicată, disponibilă în limbile română, maghiară, germană și engleză, brașovenii, dar nu numai, alegând proiectul pe care doresc să îl susțină și optând pentru plata online cu cardul sau prin virament bancar:
https://cerculdedonatori.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte/ro
Tot aici se găsesc detalii despre ce își propun proiectele.

Efortul de organizare al acestui eveniment a însemnat aproape 3 luni de planificări, discuții, sute de ore de voluntariat. S-au implicat oameni frumoși din comunitate –

Fundația Comunitară le mulțumește ambasadoarelor: Laura Morariu, Nicoleta Costache, Dana Dumitrescu, Lenke Nagy, Oana Sava, Alina Moldovan, Lilia Cozari, Ioana Boloagă, Dana Benga, Antoneta Galeș, Alina Ciripoi, Andreea Dincă.

Echipa de oameni de bine a fost completată de către Remus Văduva, Diana Munteanu, Raluca Elena Stanciu, Anisia Chirițoiu, Cristina Nicolau.

Echipa executivă a Fundației Comunitare Brașov a fost reprezentată de Laura Popeea, Anca Gânscă, Irina Damian și Erika Andrasi.

Prezentatorul evenimentului a fost MAGITOT, actorul – magician, Marius Drăguș care a făcut și de această dată magie, fiind alături de organizatori pentru a noua oară.

Laura Popeea – Director Executiv Fundația Comunitară Brașov

”A fost o trăire incredibilă ca de fiecare dată și totuși diferit de fiecare dată. Este o binecuvântare să existe un loc în care sunt prezenți atâția oameni frumoși, autentici, calzi și preocupați să contribuie la un Bine mai mare. Este ca o spirală care crește de la o ediție la alta.

Cercul există datorită implicării grozave a donatorilor care fac ca realitatea de azi să fie începând de mâine cu totul alta și viețile semenilor noștri să fie schimbate.

Cercul este despre oameni care cred în alți oameni și aleg să facă ceva pentru o versiune puțin mai bună a lumii.”

Laura Morariu – ambasador eveniment

”Ediția a zecea a fost de nota 10!

Felicit echipa pentru implicare, dăruire, pentru bunătate, pentru timpul alocat, pentru ÎMPREUNĂ!

A fost un spectacol de bine și mă bucur că am contribuit.

M-am simțit fericită să văd atât de multă lume zâmbind și dăruind! Am simțit că lumea are încredere în ceea ce se întâmplă, am simțit că toți am fost acolo, împreună, pentru BINE.”

Mama Antoniei, artista de 8 ani care a pictat un tablou dedicat ediției a zecea a Cercului și care a fost licitat în cadrul evenimentului

”Vă mulțumim tare mult pentru această minunată seară, sincere felicitări pentru tot ceea ce faceți, sunteți făuritori de bine și oameni frumoși!

Antonia în mașină mi-a spus că a fost una din cele mai frumoase zile ale ei, și nu pentru că a fost lăudată, ci pentru că a ajutat oamenii din munca ei!”

Endre Csato – reprezentant Asociația Albert și Zâmbete

”Cercul de Donatori a fost pentru noi o experiență absolut minunată și mai ales o onoare să fim înconjurați și susținuți de oameni generoși plini de energie pozitivă, cu un vibe cum îți este rar dat să trăiești. Totul organizat fără cusur cu multă dragoste și atenție maximă la cele mai mici detalii de către o echipă de excepție a Fundației Comunitare Brașov. Vă mulțumim și vă suntem recunoscători!”

Andrei Vatră – donator individual

„Pentru mine, a fost prima dată când am participat ca donator la Cercul de Donatori Brașov. Am putut susține cele trei proiecte prezentate, fiecare având un alt grup țintă, însă sunt convins că fiecare va aduce o schimbare importantă în viața beneficiarilor lor. Atmosfera a fost minunată, Magitot ne-a încântat și provocat să fim activi și să ne bucurăm de donațiile pe care le-am făcut.”

Fundația Comunitară Brașov le mulțumește tuturor donatorilor care au intrat deja în Cercul faptelor bune și îi așteaptă și pe ceilalți să se implice!

Sursa si imagini (credit foto neprecizat): comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.