24 aprilie 2024

Contact us

Medalii naționale la șah aduse Brașovului de echipa juniorilor de 14 ani a Asociației Clubul Sportiv Logic 64 Brașov

 Medalii naționale la șah aduse Brașovului de echipa juniorilor de 14 ani a Asociației Clubul Sportiv Logic 64 Brașov

Peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani din toată țara au profitat de vacanța școlară pentru a se întâlni la tabla de șah în orașul Covasna, care a găzduit Campionatul Național pe Echipe Mixte la șah clasic pe 4 grupe de vârstă: 8 ani, 10 ani, 12 ani și 14 ani (mixt=băieți+fete), în perioada 26-30 octombrie 2022.

Printre ei s-a aflat și brașoveanul Vladimir Sofronie – recent întors de la balcaniadă unde a cucerit toate cele trei titluri balcanice sub 10 ani, puse în joc – care din nou a făcut o supriză plăcută: deși Vladimir are doar 9 ani și jumătate (anul viitor împlinește 10 ani), el și părinții lui care îi sunt și antrenori, au decis ca Vladimir să își încerce forțele la grupa cea mai mare, cea de 14 ani, astfel că la Campionatul Național pe Echipe Mixte la șah clasic, Vladimir a jucat pe masa 1 la categoria 14 ani!! A obținut 4 victorii, 2 remize și a pierdut o singură partidă, fiind premiat și la individual cu medalia de bronz pe masa 1 la categoria 14 ani!

Asociația Club Sportiv Logic 64 Brașov, un club de șah mic – care nu a avut niciodată mai mult de 40 de membri – dar cu tradiție (înființat în anul 2010), care an de an a adus medalii naționale și internaționale Brașovului, a reușit să se claseze printre primele trei cluburi din țară la categoria de vârstă cea mai grea, cea de 14 ani, luptând cu cluburi care au sute de elevi mult mai experimentați.

Poate rezultatul nu pare extraordinar-doar medalia de bronz națională-dar la începutul concursului, uitându-ne la valoarea și experiența adversarilor, o medalie părea aproape imposibilă. Juniorii noștri s-au așezat la mese însă foarte hotărâți să lupte fără să se uite la ELO-urile mult mai mari ale adversarilor, ieșind aproape la fiecare rundă ultimii din sală, după 2-3 ore. 

ECHIPA ACS LOGIC 64 BRAȘOV A JUNIORILOR 14 ANI A FOST FORMATĂ DIN:

Masa 1 Vladimir Sofronie

Masa 2 Vilmos Horvath Szombathy

Masa 3 Eric Radu

Masa 4 Ana Paisia Neagoe

Căpitanul echipei a fost maestrul internațional Iulian Sofronie, tatăl lui Vladimir.

  • MASA 1 a fost ocupată de mezinul echipei, VLADIMIR SOFRONIE (în vârstă de 9 ani), care a pierdut o singură partidă din 7, nelăsându-se intimidat de adversarii cu 3-4 ani mai mari. El a fost premiat și la individual cu medalia de bronz pe masa 1 (s-au premiat atât primele 3 echipe la fiecare dintre cele 4 categorii de vârstă: 8 ani, 10 ani, 12 ani și 14 ani, cât și cele mai bune rezultate individuale la fiecare masă).
  • Pe MASA a-2-a, VILMOS HORVATH -SZOMBATHY-un junior muncitor, care ia șahul foarte în serios, foarte echilibrat, pe care orice club și l-ar dori în echipă-a reușit un rezultat extraordinar, fiind premiat și cu medalia de argint pe această masă. Pe cât este de blând și prietenos înafara sălii de concurs, pe atât de necruțător cu adversarul este la partidă.
  • Armele noastre secrete au fost ERIC RADU (masa a-3-a) și ANA PAISIA NEAGOE (masa a-4-a), ei fiind cotați cel mai slab în lista participanților deoarece aveau ELO-urile cele mai mici. Dar uneori ambiția și dorința mare fac diferența.

A fost un campionat greu, cu participarea a 72 de echipe (peste 300 de copii), ceea ce face rezultatul echipei noastre și mai extraordinar!

Echipa 14 ani a Clubului Sportiv Logic 64 Brașov a revenit la Brașov cu 3 medalii naționale: una de bronz cu echipa și două la individual: Vladimir Sofronie medalie de bronz masa 1 și Vilmos Horvath-Szombathy medalie de argint pe masa 2!

VLADIMIR SOFRONIE se pregătește pentru 3 competiții majore care vor avea loc anul viitor începând cu luna aprilie, competiții pentru care părinții săi caută susținere financiară prin sponsorizări, costul de participare fiind de câteva mii de euro:

1) CAMPIONATUL MONDIAL INDIVIDUAL PENTRU COPII 10 ANI DIN EGIPT (încă nu s-a stabilit perioada);

2) CAMPIONATUL EUROPEAN INDIVIDUAL DE SENIORI ELO<2000 din Perugia (Italia) în perioada 20-30 aprilie 2023 (cost aproximativ 3000 EURO pentru Vladimir+antrenor/însoțitor);

3) CAMPIONATUL EUROPEAN INDIVIDUAL PENTRU COPII 10 ANI de la Mamaia (România) – 4-15 septembrie 2023 (cost aproximativ 2000 EURO pentru Vladimir+antrenor/însoțitor).

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.