15 iulie 2024

Contact us

Expoziție de fotografie stradală: „De dimineața până seara, Brașov”

 Expoziție de fotografie stradală: „De dimineața până seara, Brașov”

Joi, 3 noiembrie 2022, de la orele 17.00 la Sala Patria a Filarmonicii Brașov (Bulevardul 15 noiembrie 50A) a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „De dimineața până seara, Brașov”, organizată de Pink Cat Studios.

Expoziția include peste 180 de fotografii realizate de fotografii Alexandra Tomescu, Alex Nicodim, Alexandra Pandrea, Iosif Trif, Mihai Poiană și Șerban Mestecăneanu în data de 13 septembrie 2022, pe tot parcursul zilei. In cadrul proiectului, studioul de producție de film Pink Cat a realizat un film documentar de tip making-of de circa 30 de minute, care va fi proiectat la finalul vernisajului. Documentarul poartă semnătura regizorului Robert Antonescu si a lui Dragoș Ureche.

Expoziția de fotografie urmărește traseul celor 6 fotografi prin Brașov. Aceștia și-au început ziua în diferite cartiere ale Brașovului și de-a lungul zilei au înaintat către centru, urmând ca la final povestea lor vizuală să se încheie în Piața Sfatului. Fiecare a parcurs un drum creativ în care a descoperit Brașovul așa cum poate mulți dintre noi nu au făcut-o înainte. Rezultatul: oameni, clădiri, povești se completează și se îmbogățesc unele pe altele, într-o expoziție care pune pe o tavă poleită cu tâlc sufletul unui oraș deopotrivă practic și exuberant.

Vernisajul a inclus o scurtă prezentare a conceptului proiectului și intervenții ale fotografilor care vor putea fi prezenți. Expoziția de fotografie va fi găzduită de Filarmonica Brașov în perioada 3 – 15 noiembrie.

Robert Antonescu, regizor: „Invităm brașovenii să descopere Brașovul văzut prin lentila a 4 fotografi străini de Brașov si 2 fotografi localnici. Filmul documentar rezultat prin urmărirea lor de către două echipe de filmare pe tot parcursul zilei încearcă să comprime în 40 de minute experiența unui Brașov viu, plin de contraste, punct de atracție turistică, centru economic și oraș liniștit deopotrivă.”

Proiectul „De dimineața până seara, Brașov” este implementat de Pink Cat Studios, în parteneriat cu Filarmonica Brașov și Zile și Nopți și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Primarul Municipiului Brașov despre caracterul special al Brașovului  (declarație extrasă din documentarul ”De dimineața până seara, Brașov”) : ”Sunt multe aspecte care fac Brașovul special. Multiculturalismul, faptul că avem natura la doi pași, avem cea mai mare stațiune montană, un cartier al Brașovului, un lucru unic în spectrul românesc, avem o dezvoltare accelerată și un centru universitar puternic. Toate aceste lucruri sunt crâmpeie dintr-un puzzle care se îmbină armonios. Brașovul are o imagine foarte bună!”

Echipa care a lucrat la producția acestui proiect: Robert Antonescu, Dragoș Ureche, Gabriel Tudor Marin, Ștefania Antonescu, Mihai Bodea, Alexandru Popescu, George Gunes, Alexandra Tomescu, Alex Nicodim, Alexandra Pandrea, Iosif Trif, Mihai Poiană și Șerban Mestecăneanu.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.