Medicamentul miraculos: „Clipa de Bunătate”

N-ați simțit adeseori lunile acestea că nu vă mai găsiți locul în nebunia lumii de astăzi? Nu a fost săptămână în ultimul timp în care să nu aud o veste proastă, ba o cunoștință, ba un prieten bolnav, ba un deces în apropiere. Frica s-a așternut deasupra capetelor noastre la fel ca ceața asta apăsătoare care nu mai vrea să plece de pe cer și stă parcă parcă la pândă vrând să ne subjuge cu totul. Și noi suntem într-o continuă așteptare, cu simțurile pregătite să întâmpinăm răul care parcă nu mai vine ……

Și totuși, cum să facem să supraviețuim în felul acesta? Este în regulă să fim așa? Cum să ieșim din starea aceasta dăunătoare?

Îndrăznesc să spun că am găsit măcar o parte din medicamentul de supraviețuire. Testat, e drept de ani de zile, dar parcă zilele acestea și-a dovedit mai mult ca oricând eficiența: filantropia constantă. Știu ce spun pentru că v-am zis, l-am încercat pe propria-mi piele, apoi l-am sugerat copiilor mei, apoi apropiaților. A fost eficient aproape instant, de la prima plasă de portocale dăruită și s-a simțit într-o stare de bine, de mulțumire iar apoi de împăcare cu sine și cu ceilalți. Cu cât este folosit mai des cu atât gândurile pesimiste și starea de îngrijorare dispar mai repede.

„Este dovedit clinic”, filantropia aduce bucuria.

Ce ziceți, pesimiștilor, aveți curaj să îl încercați?

Mai în glumă, mai în serios, dacă vă încearcă vreo astfel de vitejie și vreți să îl testați, vă stăm la dispoziție cu plase de portocale, sacoșe de făină, mălai, sticle de ulei, haine, jucării care sunt așteptate de tot felul de famililii sau de copilași aflați în nevoie.

Vă umplem mașinile , vă dăm adresele iar dumneavoastră puteți deveni mesageri ai „Clipei noastre de bunătate” și pacienți pe cale de vindecare.Roxana Dobre, Asociația Sfânta Maria Cristian.

În vreme de pandemie, cu ajutorul donatorilor din țară și din străinătate, cu ajutorul preoților, al cadrelor didactice sau voluntarilor, mulțumirea și bucuria răzbate din sufletul celor ajutați la nevoie.

Mii de persoane vulnerabile, copii proveniți din familii numeroase sau vârstnici care locuiesc în cătune sau zone izolate au beneficiat de ajutor în perioada februarie – mai 2020 din partea Asociației „Sfânta Maria” din Cristian, județul Brașov.

În cadrul campaniei „Suntem împreună” au fost distribuite alimente neperisabile în zonele rurale din județele Brașov și Covasna în valoare de 35.000 de lei. Campania „Îmbracă un copil de paști”, dedicată copiilor din zonele rurale a însumat peste 75.000 de lei. Campania „Zece pentru zece”, dedicate câtorva zeci de copii a însemnat dotarea acestora cu tablete, cărți și rechizite în valoare de 15.000 de lei.

În 9 ani de la înființarea Asociației „Sfânta Maria” din Cristian – județul Brașov, toate campaniile desfășurate au însemnat împliniri și bucurii sufletești, încredere și biruință, efort și dăruire.

„Aveţi un ban? Cumpăraţi cerul! Nu aveţi bani? Dăruiţi un pahar cu apă, o pâine şi veţi primi Raiul. Daţi lucruri pieritoare şi veţi primi fericirea veşnică. Miluiţi pe cel sărac şi chiar dacă veţi tăcea la Judecată, o mie de guri vă vor lua apărarea”. Sfântul Ioan Gură de Aur

Asociația „Sfânta Maria” Cristian își desfășoară activitatea cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropoliei Ardealului, sub patronajul Parohiei Ortodoxe Cristian I, de peste 9 ani de zile  și se concentrează în mod special pe sprijinirea copiilor aflați în dificulăți materiale, prin programe educative și sociale, monitorizând în mod constant câteva sute de copii din zonele rurale din zona Brașovului.

Imagine preluată de pe pagina de facebook a  Asociației Sfânta Maria din Cristian, județul Brașov.  Donații și detalii: Adresa: str. Lunga nr. 117 Cristian, jud. Brasov – Cod: 507055. Tel: 0748 122 112

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.