16 mai 2024

Contact us

Mobilizare comunitară de excepție: peste 3100 de eroi deBrașov implicați și 413.483 de lei strânși în cadrul celei de-a zecea ediții Brașov Heroes

 Mobilizare comunitară de excepție: peste 3100 de eroi deBrașov implicați și 413.483 de lei strânși în cadrul celei de-a zecea ediții Brașov Heroes

12 cauze din județul Brașov și-au adunat #eroiideBrașov alergători și donatori pentru schimbări în Bine în domeniile social, educație și protecția animalelor

Fundația Comunitară Brașov, avându-i alături drept co-organizatori pe Cartier Coresi și Decathlon România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, anunță rezultatele de excepție din cadrul celei de-a zecea ediții a Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității.

Mișcarea în natură, spiritul comunitar și filantropia

Brașov Heroes este programul de strângere de fonduri și de activare a comunității care constă în 3 luni de fundraising și care culminează cu o cursă cu obstacole a comunității  unde toată lumea aleargă, se simte bine și donează astfel pentru cauzele susținute. In 2023 la ceas de ediție aniversară matematică implicării a însemnat un fond total de donații de 413.483 lei.

Brașov Heroes are loc din 2014 și și-a propus să activeze comunitatea, să adune în același loc oameni generoși, empatici și implicați, dar și companii care doresc să sprijine proiecte care-și propun să schimbe orașul în Bine. Programul răspunde nevoii oamenilor de a face Bine împreună, de a aparține comunității celor implicați și care prin puterea lor mișcă lucrurile în direcția dorită.

Brașov Heroes mobilizează resursele comunității, activează mințile și sufletele, dă o doză de sănătate și de responsabilitate, dă șansa de CSR cu sens companiilor, creează un context pentru voluntariat cu impact pentru 100 de tineri brașoveni, mulți dintre ei la prima experiență de voluntariat și mai ales, oferă încredere beneficiarilor finali și cauzelor din comunitate care propun proiecte.

12  cauze brașovene care vor schimba sute de vieți

Anul acesta, în cadrul ediției aniversare, comunitatea brașoveană a stabilit un nou record:

s-au strâns413.483 lei care vor fi folosiți pentru ca proiectele celor 12 cauze să prindă viață, acestea aparținând unor arii diverse: susținerea educației copiilor din medii defavorizate, activități recreative și de socializare prin artă  pentru seniorii Brașovului, educația pentru sănătate, creșterea autonomiei și a incluziunii nevăzătorilor, susținerea și dezvoltarea copiilor din centrele de plasament, sterilizarea în număr mare a animalelor pentru a preveni expunerea lor la pericole și la o viață fără stăpân.

Este vorba de un efort comun al donatorilor individuali, corporate și al alergătorilor implicați în program. Prezentările celor 12 cauze sunt în continuare disponibile pe platforma www.BrașovHeroes.ro

La linia de finish, celebrăm oamenii și rezultatele extraordinare

Brașov Heroes #10 a activat comunitatea și a adunat laolaltă 1700 alergători la cursa cu obstacole a comunității, peste 200 de susținători care i-au încurajat la fața locului, reprezentanți și voluntari ai celor 12 cauze comunitare, peste 80 de voluntari care s-au implicat în amenajarea traseului și în buna desfășurare a evenimentului, a atras 1450 donații individuale, 174 de ambasadori care au crezut în cele 12 cauze și a coagulat 43 de companii implicate activ în viața comunității ca parteneri corporate sau companii care și-au susținut colegii să devină alergători la Brașov Heroes. Bugetul total de finanțare strâns este de 413.483 lei.

Cele 12 cauze au strâns timp de 3 luni și jumătate, de pe 1 iunie până pe 17 septembrie 2023, donații online pe platforma dedicată: https://brasovheroes.ro/ si prin organizarea si susținerea de evenimente de fundraising creative si atractive.

Organizatorii felicită toate cele 12 cauze, ambasadorii și echipele de proiect implicate.

Iată care au fost fondurile mobilizate la nivelul fiecarei cauze participante, câteva dintre ele stabilind noi recorduri de fundraising:

 1. Asociația Kastel a reușit să strângă  87.769 lei.
 2. Asociația Civic Casa Bună Sânpetru   56.265 lei
 3. Asociația Bastonul Alb a strâns 51.701 lei
 4. Asociația ADDIP a strâns  43.345 lei
 5. Asociația Grow and Know a strâns  18.094 lei
 6. Asociația Care for dogs 43.726 lei
 7. Asociația Psiho Joy a strâns 9544 lei  
 8. Asociaţia pentru Persoane cu Dizabilităţi Fizice Sf. Haralambie Braşov 17.826 lei
 9. Grupul de inițiativă Cvartetul Super Bunicilor 28.340 lei
 10. Asociația Educatia Te Salveaza a strâns  23.495  lei.
 11. Filiala Organizația Națională “Cercetașii României” – Centru Local Orizont Brașov 21.433 lei
 12. Asociația Caravana cu Medici a strâns  8.935  lei.

Comunitatea va avea ocazia să se bucure că împreună a reușit să ajute la depășirea atingerea în proporție de 96,5% a obiectivului financiar a programului.

Dincolo de matematica implicării care presupune  și atingerea unui nou record: 3147 donatori și alergători implicați, este vorba de energia și bucuria de a face Bine împreună și de a da putere celor 12 cauze să înfăptuiască mai departe Binele în micro-comunitățile lor.

––––

Despre Fundația Comunitară Brașov

Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În activitatea noastră de 7 ani, am finanțat și mentorat 220 de proiecte comunitare și am acordat un buget de 4,305,814 lei prin mobilizarea a 100 de donatori corporate, a celor peste 10.400 de donatori individuali și a persoanelor resursă din comunitate.

Fundația Comunitară Brașov este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară.

Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabrasov.ro

Detalii despre programul Brașov Heroes: https://brasovheroes.ro/

Co-organizatori:

Cartier Coresi: Încă din ziua inaugurării, 27 martie 2015, Coresi a demonstrat că este construit pe o fundație de pasiune și conexiuni strânse între oameni. Observăm nevoile oamenilor şi îi implicăm în procesul de dezvoltare, construim astfel proiecte sustenabile, suntem atenți la impactul acțiunilor noastre asupra mediului, societății și economiei pentru a genera performanţă la fiecare nivel. Ne-am consolidat astfel misiunea care definește cel mai bine identitatea Coresi: partener de încredere al comunității. La 8 ani de la inaugurarea Coresi Shopping Resort ne bucurăm de un ecosistem complet de servicii in Cartier Coresi, care integrează cinci funcționalități: centrul comercial – Coresi Shopping Resort, rezidențial – Coresi Avantgarden, dezvoltat alături de Kasper Development, office – Coresi Business Campus, dezvoltat alături de Ascenta, co-working – The Business Factory și hotelul Qosmo, inaugurat în iulie 2021 și operat de către Kronwell. Toate acestea reunesc zilnic, intr-un eco-sistem integrat, peste 12000 de oameni care lucrează sau locuiesc în Cartier Coresi.

Cartier Coresi reprezintă cel mai mare proiect de regenerare urbană din România ce reunește zilnic, într-un eco-sistem integrat, peste 10.000 de oameni care lucrează sau locuiesc aici.

Cartier Coresi din Brașov reprezintă unitatea celor trei entități dezvoltate de Ceetrus: Coresi Shopping Resort, Coresi Avantgarden (alături de Kasper Development) și Coresi Business Campus (alături de Ascenta). Acestor trei funcționalități li se mai adaugă încă două spații comunitare dezvoltate: Cartier Hub – un concept versatil pentru evenimente, întâlniri, ateliere, cursuri și The Business Factory – un spațiu de co-working.

Decathlon: Decathlon România, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 29 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1600 de coechipieri în 2022. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând în permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun.

Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Incepand cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România
produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta” Fabricat în România

Primăria Municipiului Brașov
Primăria Municipiului Brașov ne susține prin acordarea spațiului de desfășurare a evenimentului Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității la lacul Noua. Datorită finanțării obținute din partea Primăriei Municipiului Brașov vom putea susține evenimentul conex Bucuria Comunității în cadrul cărora vom celebra 77 de #eroidebrasov, atât alergători cât și ambasadori pentru a sărbători implicarea lor în comunitate, atât prin cursa lor cu impact filantropic cât și prin campaniile de strângere de fonduri.

Sursa foto: Brasov Heroes

Sursa: comunicat remis La pas prin Brașov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.