17 mai 2024

Contact us

Muzeul de Artă Brașov prezintă câștigătorii concursului „Timeless Jewelry” la Romanian Jewelry Week

 Muzeul de Artă Brașov prezintă câștigătorii concursului „Timeless Jewelry” la Romanian Jewelry Week

Muzeul de Artă Brașov invită publicul să descopere expoziția „Timeless Jewelry” în cadrul evenimentului Romanian Jewelry Week desfășurat în perioada 4-8 octombrie 2023 la București. Piesele câștigătoare din concursul de design de bijuterie contemporană „Timeless Jewelry” sunt prezentate publicului la Biblioteca Națională a României și la Muzeul Național Cotroceni.

            Artiștii câștigători, premiați cu suma de 10.000 lei fiecare, au realizat o serie de 25 de obiecte inspirate din patrimoniul artistic al Muzeului de Artă Brașov. În contextul acestor expoziții capsulă, publicul vizitator va afla mai multe detalii despre inspirația pentru bijuteriile create și desfășurarea procesului de creație.

Cei 5 artiști din expoziția „Timeless Jewelry” sunt:

  • Simona Gîrbou – Glow-Up Trecut & Prezent: Bijuteria Doamnei Prișcu
  • Diana Toboșaru – Atemporal
  • Veronica Opriș Angelescu – Colecția Miss Closius
  • Mădălina Tudor Rădulea – Vanda
  • Daniel Tudor – Cercei Regina Maria

Lucrările lor vor fi prezentate și publicului brașovean în această toamnă la Muzeul de Artă Brașov într-o expoziție cuprinzând opere de artă din patrimoniul muzeal alăturate bijuteriilor contemporane.

Expoziția „Timeless Jewelry” a fost organizată în cadrul proiectului „Ecouri ale prestigiului” inițiat de Muzeul de Artă Brașov în parteneriat cu Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și Muzeul Național Cotroceni. Proiectul este co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.