Musica Coronensis, ediția a XIII-a, Brasov, 27 septembrie 02 octombrie

A XIII-a ediţie a Festivalului valorilor muzicale braşovene Musica Coronensis se va desfăşura la Braşov între 27 septembrie şi 2 octombrie 2016.

Festivalul Musica Coronensis a luat naştere în anul 2003 cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Bucureşti şi al Comunităţii Bisericii Negre din Braşov.  În timp, festivalul a devenit un reper în viaţa culturală braşoveană şi a reuşit să atragă un public numeros la diferitele evenimente propuse. În cadrul festivalului nu există doar concerte, ci au loc şi evenimente care au legătură cu viaţa muzicală a oraşului: prezentarea de instrumente istorice, inaugurări de instrumente, prezentări de dansuri, dezvelirea plăcii comemorative Rudolf Lassel, repunerea în funcţiune a ceasului şi clopotului din Casa Sfatului, expoziţii de manuscrise, lansarea de CD-uri, turul orgilor din Ţara Bârsei, conform musica.coronensis.ro.

Astăzi, marți, 27 septembrie, ora 19:00 are loc la Biserica Neagră primul concert din cadrul Festivalului Musica Coronensis, ediția a-XIII-a.

„Tema festivalului din acest an este „Din nou acasă – tinerii muzicieni brașoveni se întorc”.  O altă componentă a dorit să fie elementul „înălțime”….. din păcate multe din locurile aflate la înălțime în Brasov sunt închise publicului …… Turnul Alb, Cetatea Brașovului, restaurantul Panoramic de pe Tâmpa, Centrul Agrement etc….. astfel aceste locuri sunt doar în gândurile noastre, iar faptele vor urma (sperăm noi) în alți ani,” menţioneaza organizatorii pe pagina evenimentului.

Intrarea este liberă la toate evenimentele festivalului în limita locurilor disponibile.

Caietul Festivalul Musica Coronensis poate fi consultat aici. Pentru detalii suplimentare vă invităm să accesați pagina musica.coronensis.ro

Proiect finanţat din bugetul Municipiului Brașov.

Afisul Festivalul Musica Coronensis

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.