18 aprilie 2024

Contact us

Noaptea Cercetătorilor Europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare, potrivit noapteacercetatorilor.eu. Evenimentul se desfășoară pe 30 septembrie a.c., în 17 orașe din România, printre care și Brașov.

Activitățile din Brașov  se vor desfășura la Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov între orele 17.00 – 22.00, potrivit programului afișat de organizatori. Vor participa: Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov și Europe Direct Făgăraș. Pentru informații referitoare la activitățile ce se vor desfășura în instituțiile menționate vă invităm să accesați pagina noapteacercetatorilor.eu .

Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Ediția 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care se doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Fotografie preluata de pe pagina web a evenimentului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.