O săptămână cu muzică de pian la Filarmonica Brașov

Filarmonica Brașov dedică ultima săptămână din luna martie muzicii de pian. În săptămâna 27 – 31 martie, principala instituție de muzică din oraș a pregătit iubitorilor de muzică trei evenimente de excepție.

Primul eveniment va avea loc marți seară începând cu ora 19 și îi va aduce împreună pe violoncelistul Előd Kostyák și pianistul Horia Mihail, care vor susține un recital intitulat Pastels Nocturnes, în cadrul căruia publicul va putea asculta muzică scrisă mai mulți compozitori francezi precum Claude Debussy, Gabriel Fauré sau Maurice Ravel.

Apoi, joi seară, tot de la ora 19, filarmonica propune un nou concert simfonic. Dirijorul acestui concert va fi maestrul David Crescenzi, care va conduce orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov.

Programul va începe cu Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 16 de Edvard Grieg și va continua cu muzică de balet din opera „Macbeth” de Giuseppe  Verdi, muzică de balet din opera „Faust” de Charles  Gounod și se va încheia cu muzică de balet din opera „La Gioconda” Amilcare Ponchielli. Solistul acestui concert va fi tot pianistul brașovean Horia Mihail.

Săptămâna muzicală se încheie cu un recital de pian la patru mâini cu pianistele Corina Ibănescu și Bianca Șelaru, care va avea loc tot la Sala Patria, vineri, începând cu ora 17. Se vor cânta piese precum Sonata ”Il Maestro e lo Scolare” de Joseph Haydn, mai multe piese de Johannes Brahms și mai multe jocuri populare românești din Transilvania.

Programul muzical al Filarmonicii Brașov continuă apoi în luna aprilie cu noi evenimente: Pe 6 aprilie, violonistul Răzvan Stoica va cânta pe o vioară Stradivarius într-un concert condus de dirijoarea Andreja Solar iar pe 13 aprilie va avea loc un eveniment în cadrul căruia se va cântă muzică de celebrul compozitor contemporan Arvo Pärt. De asemenea, tot în luna aprilie vor fi invitați și violonista Ioana Cristina Goicea și pianistul Alexander Kashpurin. Dirijorii David Molard Soriano și Andrej Vesel vor  reveni la Brașov iar Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® va susține un recital pe 4 aprilie, în cadrul căruia îl vor avea ca invitat pe preotul Mihai Manolache.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.