Orchestra Filarmonicii Brașov cântă joi alături de un … actor

Pe 23 martie, filarmonica brașoveană invită iubitorii de artă din oraș la un nou eveniment special. După succesul concertului cu Răzvan Popovici și Christoph Wyneken de săptămâna trecută, joia aceasta brașovenii sunt așteptați să asculte piese de Lyadov, Rachmaninov și Prokofiev.

Concertul va fi condus de către dirijorul Filarmonicii Brașov, Cristian Oroșanu, iar invitații evenimentului vor fi pianistul Vyacheslav Gryaznov și Florin Coșuleț.

Vyacheslav Gryaznov este pianist concertist și aranjor, autor a peste 40 de aranjamente de concert. Și-a câștigat reputația de a fi unul dintre cei mai remarcabili tineri aranjori care lucrează în prezent. În 2014, Gryaznov a semnat un contract de editare cu Schott Music, fiind cel mai tânăr rus din istoria acesteia care a făcut acest lucru.

La cea mai recentă înregistrare a sa din 2021, Western Transcriptions, la casa de discuri Master Performers, se alătură un album de Transcripții rusești la casa de discuri Steinway & Sons, lansat în 2018 ca parte a premiului 1 la New York Concert Artists Worldwide Audition (2016). Noul album este disponibil în întreaga lume pe toate platformele principale de streaming.

Vyacheslav Gryaznov este laureat al unor concursuri internaționale în Italia, Ucraina, Danemarca, Georgia, Japonia și Rusia (inclusiv șase premii I și Marele Premiu) și un invitat frecvent la festivaluri internaționale. Pianistul a efectuat turnee în numeroase țări din Europa, CSI, Africa, Japonia, Statele Unite și în întreage Rusie. Joi seară va interpreta Concertul pentru pian și orchestră Nr. 4 în sol minor de Serghei Rachmaninov, o piesă rară în repertoriul instituțiilor de muzică din țara noastră.

Al doilea invitat al concertului de joi este Florin Coșuleț, un cunoscut actor, autor și regizor sibian. Acesta va recita textul scris de Serghei Prokofiev pentru basmul simfonic Petrică și lupul. Această compoziție este de obicei interpretată la concertele pentru copii ale Filarmonicii Brașov și ale filarmonicilor din întreaga lume, dar joia aceasta va fi interpretată pentru un public mai matur.

Programul complet al concertului este:

Lyadov- Kikimora
S. Rachmaninov – Concertul pentru pian și orchestră Nr. 4 în sol minor, op. 40
S. Prokofiev – Povestea simfonică pentru copii Petrică și Lupul, op. 67
S. Prokofiev – Simfonia nr. 1 in Re major, op. 25 (Simfonia Clasica)

Biletele pentru eveniment se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.