Pachete cu produse de igienă distribuite celor mai defavorizate persoane

Angajații Instituției Prefectului – Județul Brașov au distribuit  în localitățile din județ cele 24.503 pachete cu produse de igienă, acțiune desfășurată în cadrul Programului Operațional Ajutorarea persoanelor Defavorizate (POAD), finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Fiecare pachet cu produse de igienă conține:
🌀 săpun lichid (500 ml)
🌀 șampon pentru copii (800 ml)
🌀 șampon pentru aduți (500 ml)
🌀 detergent granule pentru rufe albe (1.800 g)
🌀 detergent granule pentru rufe colorate (900 g)
🌀 4 tuburi de pastă de dinți a câte 75 ml
🌀 5 periuțe de dinți.

Potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea persoanelor Defavorizate – POAD, beneficiarii acestor pachete sunt:

a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale (așezare informală – grupare de minimum 3 unități destinate locuirii dezvoltate spontan, ocupate de persoane sau familii care fac parte din grupuri vulnerabile definite conform Legii asistenței sociale nr. 292/2011, cu modificările și completările ulterioare, și care nu au niciun drept asupra imobilelor pe care le ocupă).

Localitatile in care s-au distribuit cele mai multe pachete cu produse de igiena prin POAD: Săcele – 2074, Tarlungeni – 1713, Budila – 1406, Racos – 1158. Localitatile in care s-au distribuit cele mai putine pachete: Fundata – 10, Ghimbav – 25, Dragus – 38, Moieciu – 42

Primăria Brașov, prin Direcția de Asistență Socială, va începe din 5 februarie 2021 distribuirea de ajutoare în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), finanţat din Fondul de Ajutor European destinat celor mai defavorizate persoane.

Conform O.U.G. nr. 84/2020, beneficiarii pachetelor cu produse de igienă distribuite în cadrul POAD sunt:

– beneficiarii de venit minim garantat (numai titularii);

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

– persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață (respectiv victime ale calamităților, persoane dependente definite conform OUG 84/2020 și persoane aflate în alte situații asemănătoare, stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale).

Potrivit OUG nr. 84/2020, persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de produse de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării.

Se vor distribui un număr de 493 de pachete cu produse de igienă care conțin:

-periuțe de dinți – 5 bucăți;

-pastă de dinți (75 ml) – 4 bucăți;

-săpun lichid (500 ml) – 1 bucată;

-șampon pentru copii (800 ml) – 1 bucată;

-șampon pentru adulți (500 ml) – 1 bucată;

-detergent pentru rufe (1.800 g) – 1 bucată.

Pachetele se ridică personal de către persoanele îndreptățite de la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23, între orele 09.00-15.00, pe baza actului de identitate, după verificarea persoanei în lista de beneficiari şi a semnării de primire pentru pachetul cu produse de igienă.

Persoanele care se prezintă să ridice produsele de igienă vor respecta măsurile instituite pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spațiul de distribuire a produselor.

Foto: Institutia Prefectului – Judetul Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.