20 iunie 2024

Contact us

Patru evenimente muzicale săptămâna aceasta la Filarmonica Brașov!

 Patru evenimente muzicale săptămâna aceasta la Filarmonica Brașov!

Principala instituție de muzică din oraș a pregătit în această săptămână patru evenimente pentru toate gusturile.

După successul recitalului cu muzică de film de luni, Filarmonica Brașov invită publicul meloman la încă patru evenimente muzicale în această săptămână.

Primul eveniment este concertul simfonic de joi, care a devenit deja o tradiție în peisajul cultural și artistic brașovean. Pe 31 martie, de la ora 19, orchestra Filarmonicii Brașov va fi dirijată de maestrul Radu Postăvaru, iar soliștii serii vor fi pianiștii Corina Ibănescu și Constantin Sandu. Programul serii este unul deosebit și include două compoziții de Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei „Răpirea din Serai”, KV384 și Concertul nr. 10 în Mi bemol major pentru două piane și orchestră, KV 365.

Weekendul începe vineri la ora 19 cu un recital al tânărului pianist Robert Creimerman, care va cânta piese de Claude Debussy, Ludwig van Beethoven și Robert Schumann.

Sâmbătă seară de la ora 18 va avea loc un concert de percuție, la care accesul este gratuit. Ansamblul de percuție al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj Napoca – Extensia Piatra-Neamț va cânta alături de alte ansambluri de percuție din Brașov și Suceava.

Duminică seară, de la ora 19, violonistul Alexandru Tomescu, care va cânta pe o vioară Stradivarius, violoncelistul Ștefan Cazacu și pianista Sînziana Mircea, împreună cu compozitorul Dan Popescu, vor lansa CD-ul Wind Water Earth printr-un recital de excepție.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.