16 aprilie 2024

Contact us

Portret muzical Hans Zimmer: Recital cu Horia Mihail, Ioan-Dragoș Dimitriu, Alexandru Anastasiu și Gabriel Barani la Filarmonica Brașov

 Portret muzical Hans Zimmer: Recital cu Horia Mihail, Ioan-Dragoș Dimitriu, Alexandru Anastasiu și Gabriel Barani la Filarmonica Brașov

Iubitorii de muzică din film din Brașov vor avea parte de un recital cu totul special, luni, la Filarmonica Brașov. 

Luni, 28 martie 2022, Filarmonica Brașov invită publicul brașovean la un recital cu totul unic. Pianiștii Horia Mihail și Ioan-Dragoș Dimitriu vor cânta împreună cu doi percuționiști, Alexandru Anastasiu și Gabriel Barani.

Recitalul, intitulat Portret Hans Zimmer este dedicat muzicii unuia dintre cei mai mari compozitori de muzică din film, nu doar din zilele noastre, ci chiar din toate timpurile. Compozitorul de origine germană este recunoscut drept unul dintre cele mai inovatoare talente muzicale de la Hollywood. Hans Zimmer a înregistrat peste 200 de proiecte, care, împreună, au avut încasări de peste 28 de miliarde de dolari.

Din anii 1980 și până astăzi, Zimmer a compus muzică pentru peste 150 de filme. Printre lucrările sale se numără muzica pentru Regele Leu (pentru care a câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună muzică originală în 1995), Crimson Tide, Gladiator, seria Pirații din Caraibe, trilogia Cavalerul Întunecat, Inception, Interstellar, Dunkirk și Dune. El a primit patru premii Grammy, trei premii Classical BRIT, trei Globuri de Aur și un premiu Oscar.

În programul recitalului din 28 martie sunt piese din filme celebre precum The Dark Knight Ouverture, Chevaliers de Sangreal din filmul The Da Vinci Code, sau The Dream is Collapsing din filmul Inception, toate orchestrate de Alexandru Anastasiu.

Biletele pentru recital sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online la https://www.bilet.ro/eveniment/recital-extraordinar-muzica-de-film-portret-hans-zimmer-9502-29640.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.