15 iulie 2024

Contact us

Premii speciale pentru Azota Popescu și Asociația Catharsis

 Premii speciale pentru Azota Popescu și Asociația Catharsis

În semn de prețuire pentru implicare și profesionalism în dezvoltarea comunității brașovene Azota Popescu, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Catharsis Braşov (înfiinţată în 17 ianuarie 1996), i-a fost conferit titlul „Femeia de 10”. Titlul i-a fost înmânat de Elena Moisa – Preşedinte Asociaţia Culturală  ,,Art Respect” și Dan Străuți – La pas prin Brașov.

Timp de 35 de ani, Azota Popescu, a predat predat limba română şi limba latină la mai multe instituții de învățamânt din Brașov. După ce a ieșit la pensie, Azota Popescu și-a dedicat viața proiectului „Vrem o Românie fără orfani!” Azota Popescu este un om implicat, altruist, dinamic al cărui singur scop este zâmbetul unui copil înconjurat de dragostea părinților. În munca cu copiii cu probleme grave, alături de educatori nevăzători, profesori nevăzători, de energoterapeuți, asistenți sociali, psihologi, avocați, doctori sau preoți, Azota Popescu s-a implicat și în integrarea copiilor nevăzători în învăţămîntul de masă, o premieră naţională la Braşov.

În prezent, cel mai important obiectiv al Asociaţiei Catharsis, toate resursele sale sunt îndreptate spre schimbarea Legii adopţiei care să fie în concordanță cu Noul Cod Civil, Convenția ONU și Convenția de la Strasbourg. Iar dacă ne dorim o lume mai bună trebuie să ne îndreptăm pașii și spre orfani, spre tinerii ieșiți din centrele de plasament, dar și spre cei cu dizabilități.

Premiul pentru cel mai activ ONG în promovarea adopției și a dreptului la o familie a fost atribuit Asociației Catharsis din Brașov. Azota Popescu, președintele Asociației Catharsis a primit acest premiu de Ziua internațională a Femeii în cadrul Galei MAMA 2020.

Gala MAMA 2020, un eveniment organizat de Consiliul Tinerilor Instituționalizați.

Video: YouTube

Credit foto: Dan Străuți

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.