2 decembrie 2023

Contact us

Prima auditie la Filarmonica Brasov

 Prima auditie la Filarmonica Brasov

Joi, 11 octombrie, începând cu orele 19.00, are loc la Sala Patria, Concertul Simfonic Extraordinar ce aduce în atenția publicului meloman un repertoriu muzical de excepție:

Erland von Koch – „Nordic Capriccio”

  1. Rachmaninov – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră op. 18 în do minor
  2. van Beethoven – Simfonia a VII-a în La major op. 92.

La pupitrul dirijoral se va afla Sofia Winiarski  (Suedia) iar invitat va fi Tsukasa Shirase (Japonia) .

Noutatea programului acestei săptămâni este aceea că lucrarea Nordic Capricio se va cânta la Brașov în primă audiție de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii brașovene.

Biletele se găsesc la casieria Sălii Patria din B-dul 15 Noiembrie, nr. 50 A.

Sofia Winiarski

S-a născut în 1987 într-o familie de muzicieni proeminenți din Suedia. După absolvirea studiilor de pian și orgă, Sofia Winiarski începe să studieze dirijatul de orchestră. Curând, atrage atenția publicului și a criticilor fiind declarată „cel mai tânăr și mai talentat dirijor suedez”.

Patru ani la rând a fost directorul muzical al Festivalului Muzicii de Cameră din Arles-sur-Tech, Franța. A dirijat de asemenea, la Opera din Lacko – opera lui Rossini – „Il turco in Italia”, sezonul de vară.

În prezent este Dirijor al Operei Populare Suedeze din Stockholm.

Tsukasa Shirase

Tsukasa Shirase este un pianist cu vârsta de 20 de ani, deja renumit în Japonia.
Începe să cânte la pian de la vârsta de 4 ani. După doar 6 luni câștiga Premiul I la Concursul de pian Fuppel.

Debutul ca solist îl are la frageda vârstă de 5 ani cu Orchestra de Cameră Tosu, imediat după acest prim concert cântă cu Orchestra Simfonică Kyushu în cadrul programului Kyushu Electric Interaction.

La vârsta de 12 ani a câștigat Concursul „All Japan Student Competition” din Japonia. La vârsta de 14 ani a câștigat premiul „Gran Prix” și a fost desemnat cel mai bun pianist. La vârsta de 15 ani a câștigat premiul „Gran Prix” al concursului de muzică Miyanichi și premiul „ANA Airlines Europe”. La vârsta de 16 ani a fost invitat la multe festivaluri muzicale celebre din Japonia. La vârsta de 18 ani a câștigat concursul de pian Yokosuka.

La vârsta de 19 ani a fost invitat să cante cu Orchestra New Japan Symphonic. A studiat cu Prof. Akiyoshi Sako la Universitatea Națională de Muzică din Tokyo. În 2016, Tsukasa Shirase a participat ca pianist acompaniator la primul Masterclass International „Tadeusz Wroński Violin Master Cours” din Nałęczów, Polonia.

Anul trecut (2017) a câștigat Premiu I la Concursul Internațional de la Osaka, iar în Europa a partixcipat la Festivalul de Muzică „Nänenteche” din Polonia.

Recent, a câștigat Premiul I la Concursul Internațional Gifu.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.