3 decembrie 2023

Contact us

Prin obiectiv: Canionul Şapte Scări

 Prin obiectiv: Canionul Şapte Scări

Canionul 7 Scari

Pasionat de drumeţii, cu aparatul foto în mână, Alin a imortalizat imagini frumoase, impresionante şi aparte. Nuanţele şi formele naturii sunt redate prin obiectivul aparatului foto. Chiotul apei revărsate pe calcar şi printre sculpturi de gheţă se integrează într-un portativ în care poteca, valea, muntele, vegetaţia, arborii sunt notele unei partituri.

Localizare: munții Piatra Mare, pe valea pârâului Șipoaia
Acces: drumul european E60 București- Brașov până la fosta cabana Dâmbu Morii, apoi potecă sau calea ferată București- Brașov până în halta Timișul de Jos, apoi 1, 5 km pe șosea până la fosta cabana Dâmbu Morii și apoi potecă.

Canionul Șapte Scãri, alături de Canionul Tamina, sunt principalele obiective turistice pe care le oferă masivul Piatra Mare. Canionul este format de apele pârâului Șipoaia și are o lungime de 160 m, aflându-se la o altitudine de 1100-1200 m. Cel mai ușor se ajunge la canionul Șapte Scări pornind de la fosta cabana Dâmbu Morii (650 m).

Prezentul material nu este un ghid de călătorie. Informaţi-vă din timp despre traseele pe care vreţi să le parcurgeţi, dacă sunt marcate, dacă sunt accesibile, care sunt porţiunile periculoase etc. Învăţaţi regulile de deplasare, documentaţi-vă ce echipament, încălţăminte aveţi nevoie şi care sunt regulile generale de respectat. Respectaţi natura!

Video: YouTube

Credit foto: Alin ALBERTO

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: