Procedura privind gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul județului Brașov funcționează! (foto, video)

Astăzi, la orele 13:11, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov a fost sesizat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 despre faptul că în curtea Pensiunii Gențiana, situată pe strada Valea Doftanei din zona Brădet, municipiul Săcele, se află doi urși.

Pentru a verifica cele sesizate a fost direcționat la adresă un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, aflat în serviciu pe raza municipiului Brașov, format din 4 subofițeri și condus de plt. adj. Ștefab Bercea. Ajunși la fața locului, jandarmii au constatat că apelul se confirmă și au solicitat  intervenția Echipei de Intervenție Rapidă Specializată, formată ca urmare a Hotărârii nr. 1/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care s-a aprobat Procedura privind modul de acțiune a instituțiilor responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul județului Brașov.

Întrucât timp de aproximativ 2 ore nu s-a reușit îndepărtarea celor doi urși, s-a luat decizia tranchilizării lor, sub cooronarea unui medic veterinar, și ulterior mutării acestora în zona de pădure. După tranchilizare, Echipa de Intervenție Rapidă Specializată, însoțită de echipajul de jandarmi, a mutat urșii pe același fond forestier, la o distanță de aproximativ 10 km în pădure, în zona Babarunca, pe drumul forestier Valea Tărlungul Mare – Ciocuri.

Echipa de Intervenție Rapidă Specializată a rămas la fața locului pentru monitorizarea urșilor până la trezirea totală din tranchilizare.

Sursa si imagini: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.