13 iunie 2024

Contact us

Produse inovative in domeniul materialelor de constructii din Romania (video)

 Produse inovative in domeniul materialelor de constructii din Romania (video)

Termoizolatie bazata pe nanomolecula de siliciu

Societatea Trancaflici SRL distribuitor cu mandat unic pentru Romania prezinta un produs inovativ bazat pe nanotehnologie, mai precis pe nanomolecula de siliciu. Produsul inovativ este termoizolatia bazata pe  nanomolecula de siliciu – ECONANOSIL, pentru care exista 2 formule ECO1 si ECO2.

Tehnologia acestor materiale provine din cercetarea spațială, unde este folosita pentru a proteja navele spațiale împotriva căldurii extreme la  care sunt supuse  în călătoriile de întoarcere (+1200 grade Celsius) și temperaturile foarte scăzute ale spațiului exterior până la atmosfera terestră (-240 grade Celsius).

Avantajele produsului sunt urmatoarele :

  • Grosime de la 4 la 8 mm, ceea ce corespunde in termeni practici 1mm econanosil = 1 cm polistiren

Economii de energie in consumul  pentru încălzire și răcire

  • Aplicabil pe toate suprafetele interne și externe
  • Produs respirabil, ce nu poate fi atacat de umiditate, mucegai sau ciuperci.
  • 100% reciclabil

ECO1 – Izolare sub forma de lichid nanocompositic pentru izolare termica

Produs brevetat care conține nanomolecule pentru izolare termică, respirabil și impermeabil, cu o rezistență ridicată la umiditate și condens, este o soluție inovatoare pentru izolarea termică, fiind rezultatul cercetărilor nanotehnologice. Puterea izolatoare a nanomoleculei brevetate, cunoscută pentru cele mai mici valori de conductivitate termică din lume, creează o barieră de protecție, extrem de subțire ca si grosime de aplicare, ceea ce face ca pereții să fie deosebit de rezistenți la coroziune și la formarea de noi mucegaiuri și ciuperci.

Produsul este proiectat pentru izolarea termică eficientă a pereților verticali interiori și exteriori (cum ar fi pereții perimetrali, tavanele, podelele, balcoanele, structurile de beton etc.) ale clădirilor civile și comerciale, oriunde este necesar să se izoleze termic cu grosime minimă.

Observații speciale: test de aderență reusit – fără pierdere de aderență, fără semne vizibile de detașare, umflare sau întărire. Polimerizarea completă are loc peste 30 de zile. Randamentul produsului poate varia în funcție de porozitatea substratului existent.

ECO2 – Acoperirea cu pastă termoizolantă NANOCOMPUSĂ

Produs inovator cu o singură componentă și preamestecat, ale cărui proprietăți de izolare ultra-performante ale nanomoleculei brevetate sunt combinate cu proprietățile de nivelare a pastei (asemănătoare cu un strat de degresare), adecvat în special dacă există nereguli și imperfecțiuni pe suprafețele de tratat.

Produsul asigura o protecție de netezire extrem de subțire care reduce drastic pierderea de căldură, protejând suprafețele de coroziune și formarea de noi ciuperci sau mucegaiuri. Este deosebit de indicat pentru izolarea termică eficientă a pereților clădirilor civile și comerciale.

Se aplică pe orice tip de suprafață, in special in cazul cladirilor cu statui sau ornamente, aparate de condizionare a aerului fixate in exterior si care au costuri mari pentru desinstalare si reinstalare si chiar pierderea acestora atunci cind nu se pot reincarca cu gas,  unde practic actual nu exsista soluti pentru isolare din exterior.

Observații speciale : aplicare rapidă de spatulă. VOC netoxic, inodor și scăzut. Putere de nivelare maxima. Eficiența termică optimă apare la 60 de zile de la instalare. Randamentul produsului poate varia în funcție de porozitatea fundalului.

Imagini: ECONANOSIL

Video: YouTube

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.