2 decembrie 2023

Contact us

Proiectul „Învață, Dobândește, Dăruiește!”

 Proiectul „Învață, Dobândește, Dăruiește!”

Inspectoratul Școlar Județean Brașov, în calitate de beneficiar, implementează în perioada 25.04.2018 – 24.04.2021, proiectul POCU/74/6/18/106736, „Învaţă, Dobândeşte, Dăruieşte!”, proiect cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

In cadrul componentei de informare și conștientizare a comunității cu privire la reducerea abandonului școlar și accesibilizarea de servicii educationale la orice vârstă, în data de 28 februarie 2019, s-a desfășurat la Școala Gimnazială Vulcan prima întâlnire – Masă rotundă- având ca invitați cadre didactice din unitatea școlară, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Brașov,  părinti, reprezentanți ai administrației publice locale, ai comunității locale, ai ONG-urilor și mass-media.

Temele abordate

1.Modul în care au fost realizate măsurile educaționale propuse în cadrul proiectului, în primul semestru al derulării  activităților, respectiv:

  • Asigurarea participării elevilor și preșcolarilor identificați a fi în situații de risc de părăsire timpurie a școlii, prin programele de educație timpurie, de prevenție, de tranziție și a doua șansă.

2 .Intervenții ale persoanelor implicate în programele menționate; ale coordonatorului educațional, coordonatorului de școală, experților educaționali, mediatorilor școlari, consilierilor școlari, care au prezentat eficiența acestor activități de participarea antepreșcolarilor, însoțiți de către părinți în grădiniță, a elevilor din învățământul primar și gimnazial la cursuri de prevenție și de tranziție.

În luna martie va începe programul A doua șansă, unde sunt înscriși tineri din învățământul obligatoriu care nu și-au finalizat studiile.

3.Informarea și constientizarea comunității cu privire la importanța educației în grupurile vulnerabile. Necesitatea implicării membrilor comunității în sprijinirea copiilor și tinerilor de a frecventa școala, de a fi motivați în a reuşi să finalizeze studiile, astfel încât să se poată integra în societate.

În acest sens, a debutat campania  de conștientizare Școala și comunitatea” orientată pe întărirea legăturii școlii cu comunitatea.

Sursa si imagini: comunicat transmis La pas prin Brasov

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.