17 mai 2024

Contact us

Regele Ferdinand I și Regina Maria 100 DE ANI DE LA ÎNCORONARE

 Regele Ferdinand I și Regina Maria 100 DE ANI DE LA ÎNCORONARE

În contextul celebrării a 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, Centrul Cultural „Reduta” va derula în luna octombrie o serie de acțiuni culturale menite a marca acest eveniment, și anume:

Pentru data de 17 octombrie, de la ora 18.00 sunt pregătite două concerte.

Primul concert este susținut de Duo Kitharsis din București, cu piese din literatura muzicală universală de pian sau orchestră adaptate la două chitare, o parte din lucrări fiind de pe ultimul album Romanian Tribute dedicat Centenarului Încoronării.

Al doilea moment aduce în fața publicului un concert – lectură dedicat Reginei Maria a României susținut de Elena Ivanca – actriţă (Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca), Claudia Codreanu – mezzosoprană (București), Inna Oncescu – pian (București).
Suportul vizual al spectacolului constă dintr-o selecție de fotografii și filmări de arhivă, cu imagini din viața Reginei Maria a României și a familiei regale, fiind asigurat de Radu Rădescu, cel care a conceput acest proiect.

 

Spectacolul  va fi întregit de Expoziția ,,O viață în imagini. Regina Maria a României”, expoziție ce cuprinde fotografii din arhiva Bibliotecii Naționale a României, Serviciul Colecții Speciale.

Unul din locurile dragi ale Suveranei, surprins în fotografii, a fost Balcicul unde, la dorinţa sa, i-a rămas şi inima după moarte.

 „Balcicul pentru mine a devenit un colţ de linişte şi odihnă, unde mă duc să-mi împrospătez sufletul şi trupul. Balcicul este casa mea de vis, inima mea.”
Regina Maria

Expoziția ,,O viață în imagini. Regina Maria a României” va fi deschisă publicului în perioada 17 octombrie – 31 octombrie 2022 și poate fi vizitată în intervalul orar 8.00 – 20.00 în foaierul Centrului Cultural Reduta.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.