23 iulie 2024

Contact us

Robert Lakatoš cântă pe o vioară „Stradivarius” din 1709, joi seară la Filarmonica Brașov

 Robert Lakatoš cântă pe o vioară „Stradivarius” din 1709, joi seară la Filarmonica Brașov

Filarmonica Brașov a pregătit trei evenimente noi în această săptămână.

Programul muzical va începe marți seară la ora 19 cu un recital al Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov® care vor interpreta Cvartetul în Si bemol major, KV 589 de W.A. Mozart și Cvartetul op. 13, nr. 2 în la minor de F. Mendelssohn.

Apoi, joi seară va avea loc concertul simfonic, principalul eveniment al săptămânii. În cadrul concertului, orchestra Filarmonicii Brașov va fi condusă de maestrul Ciprian Marinescu, un dirijor român stabilit de mulți ani în Japonia, iar solistul serii va fi violonistul sârb Robert Lakatoš, care va cânta pe o vioară „Stradivarius” din 1709, din colecția privată a lui Vladimir Radosavljevic. În cadrul concertului se vor cânta Concertul pentru vioară si orchestră in Re major, op. 77 de Johannes Brahms și Simfonia a 8-a in Sol major, op. 88 de Antonín Dvořák.

Sâmbătă seară, Horia Mihail invită publicul meloman din Brașov la un recital intitulat Instrumente de colecție la Sala Patria. În cadrul acestui eveniment, pianistul brașovean Horia Mihail va cânta împreună cu Robert Lakatoš, care va cânta pe vioara sa Stradivarius, iar celor doi li se va alătura Dragan Djordjević, care va cânta pe violoncelul „James & Henry Banks”. Recitalul va începe la ora 19, și în program sunt piese de Beethoven, Sarasate, Debussy și Wieniawski.

Biletele pentru toate evenimentele se găsesc la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Sursa si imagine: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.