28 februarie 2024

Contact us

Ruladă cu cașcaval

 Ruladă cu cașcaval

Iubirea încălzește sufletul iar o gustare bună hrănește musafirii.

Chiar dacă nu am inventat noi rețeta, dorim să vă împărtășim secretele unei gustări plăcute.

Pe lângă rulada cu carne, rulada cu cașcaval este un aperitiv care-i determină pe meseni să se înfrupte cu poftă și să devină dependenți de gustul unui aperitiv ușor și gustos.

Pentru preparare avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 linguri de făină
  • 1/2 lingură sare
  • 500 ml lapte
  • 100 grame unt
  • 300 grame cascaval
  • 2 linguri de ulei
  • 5 ouă

Preparare:

Amestecați laptele, făina și sarea până obțineți un amestec omogen. Amestecul, turnat într-o crațiță, este pus pe foc și amestecat (în continuu) până la îngroșarea acestuia. Ouăle vor fi bătute într-un recipient cu puțină sare, separat albușul și gălbenușul.

După ce amestecul de lapte și făină s-a răcit, folosiți mixerul pentru a omogeniza spuma gălbenușurilor și albușurilor. Aici veți folosii și uleiul care oferă consistență blatului și previne ruperea acestuia în momentul în care este rulat.

Pregătiți o tavă cu hârtie de copt în care turnați compoziția omogenizată. Introduceți la cuptor și lăsați amestecul să se rumenească ușor. Însă, dacă privim imaginile de mai jos, aluatul este foarte subțire și trebui supravegheat să nu se ardă, să nu devină crocant.

Acum urmează partea delicată.

Dacă aveți dexteritate, experiență și îndemânare, după ce scoateți tava din cuptor, turnați uniform cașcavalul și untul în bucățele mici peste aluat și rulați hârtia cu aluatul.

Dacă acest procedeu nu vă este facil, puneți aluatul pe un prosop umed, turnați uniform cașcavalul și untul în bucățele mici peste aluat și rulați hârtia cu aluatul.

Așezăm rulada în tavă, o reintroducem în cuptor. Oprim focul și așteptăm 2 – 3 minute până când amestecul cașcaval și unt s-a topit.

Rulada cu cașcaval poate fi servită imediat, caldă cu un pic de smântână sau iaurt sau poate fi servită rece.

Poftă bună!

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.