Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi a avut loc, sub conducerea prefectului județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu participarea reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea riscului de coronavirus: Direcția Sanitară Brașov, Serviciul de Ambulanță Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Militar „Regina Maria”, Crucea Roșie – filiala Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Biroul pentru Imigrări al județului Brașov.

Au fost prezenți, de asemenea, subprefectul Adrian-Laurențiu Folea și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Gabor.

Temele discutate au inclus îndrumări privind întocmirea planurilor specifice de continuitate în cazul structurilor MAI din județ și al instituțiilor publice deconcentrate, pentru asigurarea funcționalităților esențiale ale acestora în eventualitatea apariției unei situații de urgență.

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a prezentat apoi proiectul unei Hotărâri a CJSU Brașov, privind constituirea Grupului de suport tehnico-științific pentru gestionarea bolilor înalt contagioase la nivelul județului Brașov și abilitarea acestuia să emită decizii cu caracter tehnic fără aprobarea prealabilă a CJSU, cu obligativitatea transmiterii lor tuturor membrilor CJSU Brașov, care vor avea posibilitatea de a propune modificări într-o perioadă de timp de maximum 8 ore de la primirea materialului.

O altă prevedere a proiectului este că medicii de familie vor sprijini Direcția de Sănătate Publică Brașov în activitatea de monitorizare și informare a persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu. De asemenea, managerii tuturor unităților sanitare cu paturi de pe raza județului Brașov vor dispune amenajarea de circuite separate pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de cei prezenți, fiind transmis și celorlalți membri ai CJSU Brașov, pentru a-și exercita votul.

Foto: Institutia Prefectului – Judetul Brasov

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.