18 aprilie 2024

Contact us

Seminar pe teme de actualitate din domeniul fiscal și dreptul muncii

 Seminar pe teme de actualitate din domeniul fiscal și dreptul muncii

În data de 10 noiembrie a.c., orele 09.00, Camera de Comerț și Industrie Brașov este gazda seminarului susținut de Eduard Constantin. În cadrul acestuia vor fi abordate subiecte actuale și interesante din domeniul fiscal și dreptul muncii

Eduard Constantin este avocat cu 9 ani de experiență în litigii (fiscale, de dreptul muncii, comerciale) și în consultanță (mediu, concurență, contracte internaționale). Este reprezentant al Boscolo & Partners în Brașov. Boscolo este o firmă internațională, cu o prezență de peste 20 de ani în România, are birouri în București, Cluj, Timișoara și Brașov. Din această toamnă, Boscolo este afiliată rețelei de business Crowe Horwath.

Temele dezbătute vor fi:

  • Monitorizarea salariaților la serviciu cu ajutorul camerelor video și supravegherea mail-ului și internetului.

Importanța subiectului: O dată cu ieftinirea și dezvoltarea tehnologiei, supravegherea prin astfel de mijloace a devenit cu adevărat facilă. Dar dacă nu sunt respectate regulile aplicabile, angajatorii riscă sancțiuni serioase.

 Diurne, bonusuri, prime. Aspecte fiscale.

Importanța subiectului: Aceste sume sunt din ce în ce mai des obiectul controalelor ANAF în ultimii ani, în special diurnele plătite salariaților trimiși în străinătate.

 Control ITM: riscuri principale.

Importanța subiectului: Ca la orice control al autorităților, există un risc serios de sancțiune. Vom face o radiografie a procedurii de control și vom dezbate metodele de contestare a concluziilor controlului.

  • Concediile medicale – considerente asupra recuperării sumelor din Fondul de Asigurări de Sănătate.

Importanța subiectului: recuperarea sumelor din Fondul de Asigurări este o procedură ce implică întocmirea a numeroase documente. De asemenea, din practică am observat că situațiile în care se întârzie plata sumelor devin din ce în ce mai numeroase.

  • Declarația TVA 394.

Importanța subiectului: pe parcursul anului 2016 au existat modificări ale normelor aplicabile acestei declarații, iar subiectul, datorită confuziei ce-l înconjoară, a devenit unul dintre cele mai dezbătute în media de specialitate.

  • Dosarul prețurilor de transfer: cum să diminuăm riscul unei dispute cu fiscul.

Importanța subiectului: domeniul fiscal este unul deosebit de complex, iar controalele ANAF sunt din ce în ce mai riguroase. Întocmirea acestui dosar este obligatorie doar în anumite situații speciale, fiind astfel un subiect nu prea cunoscut.


Video: YouTube

Credit foto: Dan STRĂUȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.