Societatea Națională a Medicilor de Familie, apel la responsabilitate!

Medicii de familie ne recomandă să rămânem în continuare precauți și să respectăm regulile de prevenție a infectării cu noul SARS-COV-2.

„Din observațiile noastre, am concluzionat că populația respectă din ce în ce mai puțin recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii acestei boli. Noi, medicii din rețeaua de medicină de familie, tragem un nou semnal de alarmă prin care spunem populației că trebuie să se protejeze în continuare (…).
Mesajul nostru către populație este un îndemn de a face împreună lucruri simple, care ne pot păstra sănătatea individuală și colectivă și care ne permit să sperăm la o normalitate cât mai asemănătoare cu cea anterioară pandemiei”, se arată în mesajul SNMF .”

Folosiți masca de protecție în spații închise. Aceasta trebuie să acopere complet nasul și gura celui care o poartă. Schimbați masca la cel mult 4 ore.

Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.

Evitați zonelor aglomerate – adunări publice, zonele de trafic intens, zonele de recreere.

Chiar dacă vă  întâlniți cu persoane apropiate se recomandă să evitați îmbrățișările și a strângerile de mână.

Mențineți unei distanțe de 1,5 metri față de alte persoane, chiar și atunci când se așteaptă la coadă, la un magazin ori o instituție, măsură obligatoriu de respectat.

Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, efectuați plăți folosind cardul bancar, telefonul sau on line.

Aplicați măsurile de distanțare socială oriunde, inclusiv în cercul de apropiați deoarece există tendința de a considera că rudele sau prietenii nu sunt purtători ai virusului.

Informați-vă despre noul coronavirus doar din surse oficiale.

Imagine: Societatea Națională a Medicilor de Familie

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.