17 mai 2024

Contact us

„Sportul pentru toți” pune în mișcare comunitățile din Brașov, Timișoara, Prahova și București pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive din aceste județe și orașe

 „Sportul pentru toți” pune în mișcare comunitățile din Brașov, Timișoara, Prahova și București pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive din aceste județe și orașe

Fundațiile Comunitare Brașov și Timișoara, împreună cu Decathlon România, anunță lansarea apelului de proiecte locale pentru fondul  „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta 4 comunități: din orașele Timișoara și București și din județele  județe Brașov și Prahova din țară.

Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 este de 168.000 de euro însemnând 40.000 de euro pentru fiecare dintre cele trei comunități din Brașov, Timișoara și Prahova și de 48.000 de euro pentru București.

În județul Brașov, programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele cu un număr mai mare de 500 de elevi/unitate de învățământ din județul Brașov, excluzând instituțiile învățământ din municipiul Brașov și zona Țara Făgărașului.

Vor fi acordate finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele  județul Brașov, excluzând instituțiile învățământ din municipiul Brașov și zona Țara Făgărașului. Vor fi susținute 2-3 școli sau licee la nivelul județului care își vor reamenaja și îmbunătăți facilitățile sportive, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport.

„Prin acest program finanțat de către Decathlon și aflat la a treia ediție la Brașov, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în mai multe școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului. Valorizăm foarte mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive, sigure și cu facilități îmbunătățite dat fiind impactul pozitiv asupra stării fizice și psihice a tinerilor sportivi. Mulțumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităților sportive ale comunității brașovene și pentru schimbarea deja produsă în viețile a 8.936 de copii din cele 9 școli brașovene care au beneficiat de finanțarea din cadrul celor două ediții,” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.  

„Una dintre realitățile culturale actuale este că România este sedentară. Creșterea din ultimii ani a numărului de oameni care nu fac deloc activitate fizică este corelată cu o creștere a incidenței obezității. Această realitate se reflectă și în școli, unde 2 din 10 copii nu participă la orele de educație fizică.

Programul „Sportul pentru toți” a fost lansat din dorința de a crea condiții mai bune de a pratica sport în școlile din țara noastră pentru ca tinerii să poată practica sportul în siguranță și din plăcere. Suntem bucuroși să ne continuăm misiunea în această direcție și în 2023, programul fiind deja la a 3-a ediție.” a declarant Iulia Ordeanu – Lider CSR, Diversitate & Inlcuziune.

Foto: Unsplash License

Sursa: comunicat remis La pas prin Brasov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.