15 iulie 2024

Contact us

,,Tu poți face lumină”

 ,,Tu poți face lumină”

În data de 12.12.2019, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brașov, în ședința Colegiului Prefectural al județului Brașov, în cadrul Campaniei de informare și conștientizare anticorupție ,,Tu poți face lumină”, va derula o activitate de prevenire a corupției destinată persoanelor prezente la ședință.

Campania națională anticorupție “TU POȚI FACE LUMINĂ” este inițiată și derulată de către Direcția Generală Anticorupție având drept scop conștientizarea de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și cetățeni, a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție.

Cu prilejul activității preventive, se va prezenta sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806 de la inițierea apelului până la finalizarea unui dosar penal cât și aspecte referitoare la identitatea instituțională, atribuțiile și competența Direcției Generale Anticorupție, obligațiile ce le revin funcționarilor publici în relația cu cetățenii dar și cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, infracțiunile de corupție și modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor posibile fapte de corupție.

De asemenea, cu prilejul activității, vor fi aduse la cunoștința celor prezenți datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Brașov (str. Nicolae Titulescu nr.28, telefon/fax 0268.311.624.) ) și faptul că cetăţenii judeţului Brașov care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Call center anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa: brașov.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

Totodată participanților, li se vor înmâna pliante și flyere cu mesaje anticorupție, spre a fi distribuite de instituțiile publice, către cetățeni, prin intermediul personalului de relații cu publicul și afișe, spre a fi postate la sediile instituțiilor publice de pe raza județului, în locuri vizibile publicului.

Redactia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.